Namdalen og kommunene i regionen

Namdalen er den nordligste regionen i Trøndelag og grenser til Nordland og Nord-Norge. Regionen er godt over 12 000 kvadratkilometer og 10 kommuner.

I Namdalen finner du kystkulturlandskap og norske høyfjell. Fjellområdene i Indre Namdal er mektige og vakre. Namsen er et paradis for laksefiskere, og Grong er et yndet fritidssted både sommer og vinter. Namdalskysten har tusenvis av øyer og skjær, hvite sandstrender og vakre fiskevær som kan utforskes. Det er reindrift i hele regionen og mange samiske kulturminner. Kort og godt, et Norge i miniatyr.

I Namdalsregionen ligger hele tre nasjonalparker du kan boltre deg i: Børgefjell nasjonalparkLierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Ryktene om flotte vandremuligheter og fiskevann har ført mang en friluftsentusiast til de mektige naturområdene som byr på fantastiske naturopplevelser hele året.

Namdalen er viden kjent for gode lakseelver, der Namsen er den mest fiskerike. Den er kjent som en av landets beste lakseelver til alle tider, men også historisk transportveg for enorme mengder tømmer som fløtes ned til sagbrukene i Namsos. Ønsker du fast grunn under beina, finnes det mange flotte fiskevann med god fangst både sommer og vinter. Havfiske er også en stor opplevelse.

Les mer om hver kommune og finn overnatting, aktiviteter og attraksjoner ved å trykke på bildene under.