Høylandet kommune består av et dalføre langs Søråa, som renner sørover og ut i Namsen, og Kongsmoelva, som renner nordover fra vannskillet og ut i Indre Foldafjorden. Over halvparten av kommunens befolkning bor i og rundt administrasjonssenteret Høylandet. I dag er jord- og skogbruk de viktigste næringsveiene, men tidligere var også utskipningshavnen for gruvedriften i Skorovas på Kongsmoen betydelig.

Norsk Revyfestival

Kommunen er mest kjent for å huse Norsk Revyfaglig Senter, som arrangerer Norsk revyfestival annenhvert år. Under festivalen blir det lokalt matmarked, musikk, revy, humor og mye liv og røre.

Verdt å se i Høylandet

Hammer bru og Grongstadfossen er to flotte attraksjoner på Høylandet.

Turforslag til fots og med sykkel

IL-Hållingen og kommunen har sammen merket 9 fjellturer på Høylandet. Du kan lese mer om turene på hallingen.no. Se kart og skriv ut på norgeskart.no. eller bruk appen «ut.no». I appen velger du «sommerturer» i innstillingene for å få opp turene i kartet.

1.    Durmålsklompen
2.    Gressjøen
3.    Slettfjellet
4.    Høgaksla (Indre Høgaksla)
5.    Krokvatnet
6.    Feskløysvatnet
7.    Råmsetran
8.    Kjølstadfjellet
9.    Aarkveinntjønna (Kverntjønna)

Det er også 5 merkede sykkelruter:
1.    Bremburunden
2.    Aavatsmarka
3.    Orsgrønningsløypa
4.    Lille Flakkenrunden
5.    Øievatnet Rundt

Overnatting

På Høylandet kan du for eksempel overnatte i ei koselig Trønderlån hos Børstad Gård eller oppleve den Namdalske naturen «tett på» i seterdomen til Arctic Dome Namdalen.