Norsk Revyfestival er Norges morsomste festival og en nasjonal scene for revy fra hele landet. I juli 2019 arrangeres NM i Revy på Høylandet, en bygd med knappe tusen innbyggere. Det e’ toillåt! Ja, ren galskap å invitere til humorfest på en åker innerst i Namdalen. Ingenting slår stemningen fra 2000 publikummere i et telt på Høylandet en sommerkveld i juli.

Norsk Revyfestival byr på humor, teater, musikk, revy og skikkelig trønderfest. Kommer man til Høylandet på festival skal man få bade i både hålloinjsol og humor. I tillegg til revy kan du under festivalen  delta på opptog i Høylandet sentrum, bokbad, egen festivaltrubadur, åpen-scene konkurranse, barneprogram med superheltkurs og Namdalsduell på Lørdagen og mye mer. Årets festival starter med konferanse på samfunnshuset der tema er humor og folkehelse.

NM i revy

Hovedattraksjonen på Norsk Revyfestival er NM i revy. I underkant av tre hundre nummer søkte om å få være med i 2019 og nå er 100 nummer plukket ut til å konkurrere i sommer. Det er fem innledende forestillinger i NM i revy, med 20 nummer i hver forestilling. Femte semifinale (lørdag formiddag) er ungdomsforestilling forbeholdt unge revyaktører mellom 13 og 20 år. 20 nummer går videre til finalen, som i år ledes av humorduoen Adam Schølberg og Tore Petterson. Da samles de beste av de beste og det blir fullt trøkk i teltet når nesten to tusen publikummere ler og applauderer.

Norsk Revyfestival - opptog i Høylandet sentrum.

Øl- og matmarked

Det blir arrangert øl- og matmarked ved festivalen for første gang i 2019. Publikum kan blant annet spise sushi fra Mintage Sushi & Asian Dining, lokal mat fra LiVerten, fisk fra Gjerts Gourmet, spekemat fra Speketotto og thaimat fra Sukanda Thaimat fra Rørvik. . I samarbeid med Petit Agentur på Høylandet kommer også syv mikrobryggerier til å selge sine brygg til øltørste festivalfolk. Lørdag 13. juli blir det kåring av festivalens beste brygg – stemt fram av publikum. Les mer om mat og drikke under festivalen på norskrevyfestival.no/program/mat-og-drikke/.

Fester og musikk

Norsk Revyfestival har lang tradisjon med musikk, fest og moro i programmet. Etter siste revyforestilling torsdag, fredag og lørdag er det fest i NTE-teltet. NRK-profilen Rune Nilsons band, Charlie Rackstead & The Sticklebergen Ramblers kommer. De spiller fredag kveld. Torsdag spiller Høylandet Storband opp til dans, mens lørdag blir det fest med Canadian Suits – et band satt sammen av profesjonelle musikere som spiller hits til den store allsangmedaljen. Les mer her.

Overnatting og transport

Lokale bedrifter samarbeider om å vise fram Namdalen under festivalen. I tillegg til festivalcamp byr villmarkstuene Efri Halfa og toget over Namsen – Namsen Salmon & Train Experience på unik overnatting. Efri Halfa ligger idyllisk til i Sørfjellet ved Vesteråvatnet i Overhalla. Her kan du nyte deilig frokost og naturnære omgivelser både før og etter festivalen du sent vil glemme. Namsen Salmon & Train Experience byr på overnatting i ei historisk NSB sovevogn over landets beste lakseelv – Namsen.

Trønderbilene har transport fra til/fra Namsos og Rørvik både fredag og lørdag under festivalen slik at Namdalinger og besøkende lett kan reise til morobygda Høylandet. Du kan kjøpe pakker med overnatting og transport til festivalen.

Du finner hele programmet for festivalen på norskrevyfestival.no.

Se facebook arrangement her.