Flatanger kommune

Flatanger er en kommune i Namdalen i Nord-Trøndelag. Kommunen ligger sørvest for innløpet til Namsenfjorden; elvenes dronning, grenser i sør til Sør-Trøndelag fylke og i øst til Namdalseid. Flere korte og krokete fjorder skjærer seg inn i landet, og utenfor ligger det i alt 1084 øyer og skjær. Hvorav Kvernøya, Halmøya og Bjørøya er de største.

Hanshelleren

I den siste tiden har verdens beste klatrere fått øynene opp for Flatanger, da kommunen kan by på flere ulike klatrevegger. Både for de profesjonelle og amatørene. Den mest kjente er Hanshelleren. Denne karakteriseres som en av Norges og Nordens vanskeligste klatrevegger.

Måke

Bli med ørnemannen Ole Martin Dale ut på havet i Flatanger og opplev nærkontakt med havørna. Noe som vil ta pusten fra alle og enhver. Mulighetene for overnatting i et godt utstyrt feriehus i ørnemannens skjærgårdsparadis er også noe man kan og bør benytte seg av.

På Lauvsnes finner du Zanzibar Inn. En kombinasjon av restaurant, motell og leiligheter som har så å si alt en fordringsfull sportsfisker måtte behøve. De legger alt til rette for at du, enten alene, med familie eller med ditt firma, og ønsker en spesiell opplevelse, skal få et minneverdig opphold.

 

Besøk Flatanger kommunes hjemmeside for mer informasjon

Verdt å se:

Flatanger bygdemuseum ligger på Hilstad i Flatanger kommune og består av en gammel skolestue, en lærerbolig og et naust. Museet har over 1000 gjenstander og en stor samling av fotografier.

Villa fyr

Foto: flatangernytt.no

Landets siste kullblussfyr Villa fyr var i drift som kullblussfyr mellom 1839 og 1859. Det fungerte som kullblussfyr fram til 1859, da det ble bygget om til oljefyr. 25. april 1890 ble Villa fyr nedlagt. Selve fyrtårnet ble deretter opprettholdt som sjømerke. Det er mulig å gå opp i fyret og herfra har man en fantastisk utsikt. Det anbefales å ta kontakt med kjentmannen Reidar Einvik. Utbyttet av turen til Villa vil bli større om en får med seg en historisk guiding.

Utvorda festning ligger strategisk til i utløpet av Namsen fjorden og med god utsikt over Folla. Med over 100 installasjoner er det en av sin tids største kystfort i Europa.

Verdt å gjøre:

Basert på aktiviteter både til havs og fjell kan Folla Aktiv ta en med ut på nye, spennende eventyr. De tilbyr guidede turer og opplevelser, samt kurs i norsk natur. Alle aktiviteter skreddersys den enkeltes ønsker og tilpasses alle aldre og ferdighetsnivå. Gjennom Folla Aktiv kan en prøve seg på blant annet klatring, fridykking, havrafting, x-games og kajakk mm.

For tilreisende til Flatanger er det ofte de unike muligheter for sjø- og havfiske som frister. Mulighetene er mange. Fra det helt enkle til komplette pakker der alt er lagt til rette for den ivrige fisker. Det tilbys også turer med større båter med kjentmann/skipper. Dette passer utmerket godt for både større og mindre grupper som ønsker store fiskeopplevelser.

Siste helga i juni arrangeres kommunens største happening. For 25 gangen blir det arrangert Tangspræll-martna på Lauvsnes. Det vil være flere boder, innslag fra scenen, matservering, aktiviteter, loddsalg m.m. Vil du ha fantastisk natur, musikk av ypperste klasse og en uforglemmelig fest, da må du komme på Tangspræll. På kvelden vil det være duket for fest med kjente artister. Ta på deg danseskoa, for her blir det god stemning.

Overnatting:

Overnattingsmulighetene er mange. De fleste foretrekker tak over hodet, men telt er også et alternativ. Det er flere campingplasser i kommunen, Holmen kystcamping, Kvaløysæter camping og Utvorda camping. Zanzibar Inn på Lauvsnes er kommunens største overnattingssted.  En fullstendig oversikt over overnattingsmulighetene i Flatanger finner du her.