Flatanger er en kommune i Namdalen i Trøndelag. Kommunen ligger sørvest for innløpet til Namsenfjorden; elvenes dronning  og grenser i øst til Namdalseid. Flere korte og krokete fjorder skjærer seg inn i landet, og utenfor ligger det i alt 1084 øyer og skjær. Hvorav Kvernøya, Halmøya og Bjørøya er de største.

I den siste tiden har verdens beste klatrere fått øynene opp for Flatanger, da kommunen kan by på flere ulike klatrevegger. Både for de profesjonelle og amatørene. Den mest kjente er Hanshelleren. Denne karakteriseres som en av Norges og Nordens vanskeligste klatrevegger.

Besøk Flatanger kommunes hjemmeside for mer informasjon

Verdt å se i Flatanger:

Flatanger bygdemuseum ligger på Hilstad i Flatanger kommune og består av en gammel skolestue, en lærerbolig og et naust. Museet har over 1000 gjenstander og en stor samling av fotografier.

Landets siste kullblussfyr Villa fyr var i drift som kullblussfyr mellom 1839 og 1859. Det fungerte som kullblussfyr fram til 1859, da det ble bygget om til oljefyr. 25. april 1890 ble Villa fyr nedlagt. Selve fyrtårnet ble deretter opprettholdt som sjømerke. Det er mulig å gå opp i fyret og herfra har man en fantastisk utsikt. Det anbefales å ta kontakt med kjentmannen Reidar Einvik. Utbyttet av turen til Villa vil bli større om en får med seg en historisk guiding.

Utvorda festning ligger strategisk til i utløpet av Namsen fjorden og med god utsikt over Folla. Med over 100 installasjoner er det en av sin tids største kystfort i Europa.

Verdt å gjøre i Flatanger:

For tilreisende til Flatanger er det ofte de unike muligheter for sjø- og havfiske som frister. Mulighetene er mange. Fra det helt enkle til komplette pakker der alt er lagt til rette for den ivrige fisker. Det tilbys også turer med større båter med kjentmann/skipper. Dette passer utmerket godt for både større og mindre grupper som ønsker store fiskeopplevelser.

Siste helga i juni arrangeres kommunens største happening. For 25 gangen blir det arrangert Tangspræll-martna på Lauvsnes. Det vil være flere boder, innslag fra scenen, matservering, aktiviteter, loddsalg m.m. Vil du ha fantastisk natur, musikk av ypperste klasse og en uforglemmelig fest, da må du komme på Tangspræll. På kvelden vil det være duket for fest med kjente artister. Ta på deg danseskoa, for her blir det god stemning.

Overnatting:

Overnattingsmulighetene er mange. De fleste foretrekker tak over hodet, men telt er også et alternativ. Det er flere campingplasser i kommunen, feriehus til utleie, rorbuer med mer.