Ved foten av Børgefjell er Røyrvik kommune/ Raarvihken Tjïelte – porten til villmarka i nasjonalparken. Børgefjell/Byrkije nasjonalpark strekker seg over fire kommuner.  Kommunen grenser til Namsskogan i vest, Lierne i sør, Nordland i nord (Grane og Hattfjelldal kommuner) og Sverige i øst.  Røyrvik inngår også i Forvaltningsområdet for samisk språk. Det samiske språket i kommunen er sørsamisk. 

Børgefjell nasjonalpark og Fjellrev

Fjellreven i Børgefjell nasjonalpark er idag den eneste levedyktige bestanden i Norge. Fjellreven ble fredet i 1930, men bestanden har ikke tatt seg opp, og i dag finnes det kun noen få dyr igjen. Skulle du være så heldig å se en, vet du at du har vært med på en unik naturopplevelse. Vil du lære mer om fjellreven? Besøk Fjellrevsenteret til Visit Børgefjell. Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.

Overnatting i Røyrvik

Aktiviteter i Røyrvik

Røyrvik er en kommune med store villmarksområder, perfekt for jakt, fiske og vandring på sommeren. Fra Røyrvik er det flere skilta sykkelruter med fokus på Børgefjell. På vinteren kan du nyte stabilt kalde temperaturer og flott lys både på ski eller i rekreasjonsløyper for snøscooter.

Fjelltur og vandring i Røyrvik

Børgefjell nasjonalpark er et av de store trekkplastrene for kommunen, men det er også flere merka ruter i området for de som ønsker det. Blant annet til den majestetiske toppen Dærga/Jillie Daerke 1108 moh.