Sensommeren og høsten i Røyrvik er en fargerik tid. Ved foten av Børgefjell nasjonalpark finner du fred og ro, fiskevann og jaktterreng, villmark eller merkede stier, alt etter hva du er på utkikk etter. Her får du syv tips til ting å gjøre i Røyrvik i høst.

1.  Lei ei hytte og nyt tid sammen med de du er glad i

Det er svært gode muligheter for å leie seg hytte i Røyrvik. Ta med gjengen eller familien og dra på hyttetur sammen. Fyr i ovnen, spill Yahtzee og kos dere inne, eller gå turer i nærområdet. Både små og store er velkommen til å teste ørretfiske i et av Røyrviks mange fiskevann, bare husk fiskekort. Ta kontakt med turistinformasjonen i Røyrvik, Visit Børgefjell, for mer informasjon. 

Viewpoint Børgefjell i Røyrvik
Foto: Tore Tødås.

2. Se utsikten fra «Viewpoint Børgefjell»

Sommeren 2020 åpnet det splitter nye utsiktspunktet for Børgefjell nasjonalpark, like ved Røyrvik sentrum. Fra toppen av Vekterklumpen vil du få panoramautsikt over det ville landskapet. Her kan du også lære om Børgefjell nasjonalpark. Turen er 5-6 km tur-retur, avhengig av startpunkt. Se kart og turbeskrivelse på borgefjellnasjonalpark.no.

3. Sykle langs en merket sykkelrute

Det er godt tilrettelagt for sykling i Røyrvik, med 14 merkede sykkelruter. Rutene er merket gjennom både vakker natur og historisk kulturlandskap. Her finner du kart og turbeskrivelse for sykkelrutene. Ønsker du en lengre tur kan du sykle «Børgefjellsruta».

4. Spis en varmende middag på Limingen Gjestegård.

Bestill en middag med lokal mat eller prøv dagens rett ved Limingen Gjestegård. Etter en dag ute i det majestetiske fjelllandskapet varmer det godt med lunsj eller middag inne på gjestegården.

5. Lær om fjellreven og Børgefjell nasjonalpark.

Samlokalisert med Røyrvik Auto finner du Fjellrevsenteret.  Her kan både store og små lære om fjellreven og bli litt bedre kjent med Børgefjell nasjonalpark. Her er også turistinformasjonen i Røyrvik.

6.  Høst av naturen på sopp- og bærtur.

Ingen høsttur til Røyrvik er komplett uten en soppkurv eller ei bærbøtte. Tidlig på høsten kan du plukke multer og blåbær. Tyttebær og tranebær blir modne litt senere og kan plukkes fra september og utover. Det er flere spiselige sopparter i Namdalen. Les mer om sopp-og bær i Namdalen her.

7. Gå på topptur til Dærga 1108 moh.

Fottur på høsten slår aldri feil. Naturen er fargerik, det er få insekter, og på kveldstur kan du oppleve både solnedgang og nordlys mens du går. Er du på utkikk etter en skikkelig topptur er Dærga ditt neste turmål. Denne turen er 8 km tur-retur, med ca. 600 meter stigning. Trykk på bildet for å lese mer. Ønsker du en litt kortere tur? Her finner du flere turforslag i Røyrvik.