Med fjellsko på beina har du tilgang til enorme friluftsområder i indre deler av Namdalen. Gå fjellturer, prøv fiskelykken og overnatt med naturen rundt deg på alle sider. Scroll videre for å lese mer om naturopplevelser i fjellet i Trøndelag.

Storhusfjellet, fjellturer i Grong
Foto: Jorunn Lilleslett

Fjellturer

Det er  fjellturer og turløyper merket med skilt for alle aldre og nivå i Namdalen. Her finner du skogsturer og toppturer, høyfjellsterreng og levende myrlandskap, berg og fosser. Ja, til og med…

Zarinatangen i Røyrvik
Foto: Tine Mikkelsen

…sandstrender, flere hundre meter over dagens havnivå. Dette er Zarinatangen, et lett tilgjengelig turmål i Røyrvik. Turene kan kombineres med komfortabel og spennede overnatting.

Langturer

Ønsker du å gå en flerdagstur med sekk kan du også det. Nordleden – verdens nordligste pilegrimsled – starter ved Gløshaugkirka i Grong og kan følges helt inn til Trondheim.

En annen flerdagstur er rundtur i Skorovasfjella. Dette er ei flott DNT-merket rute i Namsskogan.

Børgefjell nasjonalpark
Foto: Tode Tødås

Nasjonalparker

Er det villmark og en skikkelig «Monsen-tur» du søker, ja, da er det nasjonalparkene som kaller. Deler av Børgefjell nasjonalpark ligger i Namdalen, og det er flere startmuligheter i regionen. Lierne nasjonalpark og deler av Blåfjella-Skjækerfjella er også i Namdalen.

Fiske i vann
Foto: Namsskogan Fjellstyre

Jakt & fiske

Det er lang tradisjon for jakt og fiske i indre strøk av Namdalen. Her finner du flere tusen fiskevann og elver, og tusenvis av dekar med jaktterreng for både stor- og småvilt. Fiskekort og jaktkort kjøpes hos grunneier, det lokale fjellstyret eller lokale servicestasjoner.

Les mer om fjellferie og opplevelser i Indre Namdal