Svinger du ut av E6 mot Lierne og Røyrvik får du sjansen til å kjenne villmarka på kroppen i et område som har store områder villmark, tre nasjonalparker og opplevelser, overnatting og aktiviteter for alle. Se kart over ruten nederst på denne siden. Dette er en helt vill omvei med bil som må oppleves!

Rutebeskrivelse av en helt vill omvei

Kommer du sørfra begynner ruten ved Formofoss i Grong kommune (ta av ved Bjørgan skisenter) og går over Lifjellet inn til Sandvika. Stopp gjerne ved innfallsporten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og gå den familievennlige fotturen inn til nasjonalparkbautaen.

I Sandvika finner du LiVERTEN Servicestasjon med turistinformasjon, lokalmatbutikk og lokalmat-servering, bensinstasjon og LiVERTEN Servering: Restaurant med lokalmatservering, catering og selskap. Her er også Besøkssenter nasjonalpark Lierne og Lierne geologipark. I Sandvika er det matbutikk og garnbutikk.  Overnatt i rom, hytter eller camping ved  Lierne Gjestegård. Det er flere andre tilbydere av hytter eller «full pakke» med fiske, overnatting og guiding i nærområdet.

I Lierne kan du fiske (link til fiskekort) og vandre på en rekke tilrettelagte vandrestier eller i de ville nasjonalparkene. Fra Sandvika kan du ta avstikkeren til Totsåsen for å leie ei seter eller bli med på guidede turer.

Videre går turen fra Sandvika til Kvelia Utvalgte Kulturlandskap som har det fredede gårdsanlegget Oppgården fra 1858. Dagligvarebutikken ved Kvelia har  har både husflidsloft, kaffekrok og utleiehytte. I Kvelia er Kvelia Utvalgte kulturlandskap, med aktiviteter, severdigheter og friluftsteatret  Pe-torsa.

Kjør så mot Tunnsjø sentrum. På veien hit kan du ta en avstikker til Ingulfsvann Vestre for å leie hytte, villmarkscamp på din egen øy eller fiskeguiding. Du kan velge om turen din videre fra Tunnsjø sentrum skal gå via Limingen eller via Tunnsjøen.

via Tunnsjøen:

Ruten går videre fra Tunnsjø sentrum og rundt hele innlandssjøen Tunnsjøen, Norges sjuende største innsjø. Fra bilvinduet vil du kunne se Gudfjelløya, Europas høyeste ferskvanns-øy. På turen kan du overnatte i utleiehytter, eller oppleve ett av landets største utvalg av øl og akevitt på fantastisk Skjenkestova i Skorovatn. Skjenkestova formidler også overnatting i området. Følg veien videre og så  ender du opp på E6 ved Lassemoen.

via Limingen:

Ruten går videre fra Tunnsjø Sentrum opp langs Limingen, den åttende største innsjøen i Norge, inn til Røyrvik. I Røyrvik kan du overnatte på Limingen Gjestegård, få turtips ved fjellrevsenteret/Røyrvik Auto, spise på det lokale bakeriet eller handle på matbutikken.  I Røyrvik er det flere merkede vandrestier, blant annet til utsiktspunktet «Viewpoint Børgefjell», badeplassen Zarinatangen og flere gode fiskevann.

Fra Røyrvik kan du velge å ta en avstikker nordover inn til Namsvatnet. Dette er et populært sted å starte fiske- og vandreeventyr i Børgefjell nasjonalpark. Det er uleiehytter, skyssbåt  og kajakkutlån ved Namsvatnet. Strikkeinteresserte kan stoppe ved en sjarmerende strikkebutikk på veien, mens de som ønsker utsikt kan ta turen opp til fantastiske Dærga 1108 moh.

Fra Røyrvik går ruten via Steinfjellet ned Finnvolldalen eller veien til E6 ved Brekkvasselv eller til E6 i Namsskogan sentrum. På sommeren kan du velge å kjøre eller sykle gamle Steinfjellvei.

Lengde på en vill omvei:

Indre omvei om Tunnsjøen: Formofoss -Tunnsjø- Lassemoen 168 km.

Indre omvei om Limingen: Formofoss – Limingen – Brekkvasselv 167 km.

Lengde E6 uten omvei: Formofoss – Brekkvasselv 68km.

Rutekart via Tunnsjøen

Rutekart en helt vill omvei via Tunnsjøen

Rutekart via Limingen

Rutekart en helt vill omvei via Limingen