Elsker du å oppleve nye steder på to hjul, eller nyte utsikten fra sykkelsetet? I Namdalen finnes det utallige vakre områder for sykling, og mange sykkelruter. Kommunene Grong, Lierne, Namsskogan, Røyrvik og Høylandet har ferdig utarbeidde sykkelruter med kart og beskrivelser. Les mer og finn en sykkelrute på denne siden.

Grong Kommune

I Grong vil du finne 12 korte og lange ruter for sykkel. «Kulturstien i Harran» er en spesielt fin opplevelse, både til fots og på to hjul. Man kan starte rundturen «Skottleiken rundt» fra Grong sentrum. Last ned kart og rutebeskrivelser her.

Lierne Kommune

I Nasjonalparkkommunen Lierne kan du sykle på grusvei, med natur og flotte stoppepunkter langs alle rutene. En kombinert sykkel- og fottur til Sisselfossen, i en av Nord-Europas største canyons, passer perfekt på en sommerdag. Last ned kart og rutebeskrivelser her.

Høylandet Kommune

Frister det med en sykkeltur rundt Øivatnet, med stopp for å titte på fugler ved Øie naturreservat? Det er fem sykkelruter i Høylandet. Last ned kart og rutebeskrivelser her.

Røyrvik Kommune

I Røyrvik kommune kan du fra sykkelsetet utforske svært mange kulturminnesteder, omgitt av vakker natur. Det er spesielt mange sør-samiske kulturminner i Røyrvik, i form av fangstgroper og boplasser. Last ned kart og rutebeskrivelser her.

Namsskogan Kommune

Namsskogan kan by på sykkelruter for hele familien, ofte kombinert med fiskemuligheter eller besøk i Namsskogan Familiepark. Sykle langs den historiske Steinfjellveien, eller ta en rundtur fra Namsskogan sentrum. Last ned kart og rutebeskrivelser her.

Les mer om aktiviteter i Namdalen på denne siden, eller ta kontakt med oss på post@visitnamdalen.no.