Namsskogan grenser til Røyrvik i øst, Høylandet i vest og Grong i sør, samt Bindal og Grane i Nordland. En person fra Namsskogan kalles namsskoging.

Denne friluftskommunen ligger i Namdalen og er omgitt av fjell i øst og vest. Det høyeste punktet i kommunen er Gisen, 1167 moh, på grensa mot Røyrvik i øst. Namsen renner gjennom kommunen og går nesten parallelt med E6. Kommunen ligger på Grongfeltet som medfører at det er forekomster av malm, og som har gitt gruvedrift i Skorovatn.

Natur og opplevelser

Friluftskommunen byr på fantastisk ørret og røyefiske hele året rundt, villmarkshytter fra Namsskogan Fjellstyre. samt deler av Børgefjell nasjonalpark. Det er mange vakre vandreturer i området. Namsskogan Familiepark ligger her.

Det er flotte områder for vandring både i og utenfor Børgefjell nasjonalpark. Det er flere merka sykkelruter og vandreruter i området. På vinteren kjøres det opp 11 mil med rekreasjonsløyper for snøscooter i kommunen.

Attraksjoner

Det er svært mange kulturminnesteder, flere kirker og naturattraksjoner i kommunen. Trongfossen og Helvetesfossen er to vakre fossefall.

Overnatting i Namsskogan