Namsskogan er toppen på Namdalen og porten til Nord-Norge. Når du kjører langs E6 i Namsskogan kjører du langs dalføret ved Namsen, omgitt av trolske skoger. Beveger du deg lenger ut i kommunen er det nok fjellene du vil legge merke til, spesielt de dramatiske fjellområdene i nord-vest, Steinfjellet i øst og Skorovasfjella i sør. Her finner du syv grunner til å besøke Namsskogan:

1. Namsskogan Familiepark

Namsskogan familiepark byr på lek og læring for hele familien. I familieparken finner du Norges største samling av nordiske dyr med over 30 arter, blant annet jerv, gaupe, ulv og bjørn som alle lever i store og naturlige innhegninger. Klatreparken, zipline, overnatting i rovdyrcamp og nære møter med gårdsdyr er bare noen av aktivitetene i parken. Et av tre nasjonale «Besøkssenter rovdyr» er også i parken.

2. Fantastisk fjellfiske

Med over 800 fiskevann og 35 elver er det nok ikke overraskende at Namsskogan har helt fantastisk fjellfiske. Her er det bitevillig ørret og røye i hopetall. På visitnamdalen.com/orretfiske-namsskogan/ finner du tips til fjellfiske i Namsskogan.

3.  Børgefjell nasjonalpark

Børgefjell/Byrkije nasjonalpark er landets andre nasjonalpark, opprettet i 1963. Parken er kjent for sin urørte natur og ville landskap, mye profilert gjennom eventyrene til figurer som Lars Monsen og Jens Kvernmo. Dette paradiset passer best for vante fjellfolk, men en dagstur på den merkede turstien til Namskroken gir deg en smak av nasjonalparken. Turen starter ved Smalvatnet/Smaalanjuenie.

4. Hyttekos på villmarkshytter

Namsskogan Fjellstyre har 16 utleiehytter til leie, de fleste av disse i nærheten av fiskevann eller elver. På sommeren kan du planlegge din egen hytte-til-hytte tur eller bare koble av, langt fra folk og telefondekning.  Fantastisk natur og tid sammen med de du er glade venter!

5.Skjenkestova i Skorovatn

Skjenkestova i den gamle gruvelandsbyen Skorovatn er også en grunn til å besøke Namsskogan. Dette er en pub litt utenom det vanlige. Inge, som eier Skjenkestova, selger over 500 sorter øl fra hele verden og forteller gjerne om historien i området.

5. Ost i verdensklasse

Visste du at en av verdens beste oster produseres i Namsskogan? Osten Gammel Erik fra ysteriet til Carlos Helguera i Namsskogan har flere ganger vunnet super-gull i oste-VM, og ble Årets meieriprodukt under Trøndersk Matfestival i 2018. Besøk gjerne utsalget i det gule ostehuset  i Namsskogan sentrum.

6. Tronesfossen

Tronesfossen er en spennende foss med hengebro over, lett tilgjengelig helt i starten på fotturen til Tunnsjøåsen. En tur til Tronesfossen passer spesielt godt for de som ønsker stilige fotomotiver til Instagram, eller for familier som ønsker en ettermiddagsaktivitet.

Trongfossen  litt nord for Trones er også en fantastisk vakker foss, om enn litt mindre tilgjengelig enn Tronesfossen.