Namsos er en langstrakt kommune ved den norske kysten, nord i Trøndelag. Kommunen har litt over 15 000 innbyggere fra Namdalseid i sør til  Salsnes i nord. Innbyggerne bor i Namsos by, samt tettsteder som Namdalseid, Sjøåsen, Bangsund, Oytterøya, Dun på Jøa, og Salsnes. Byen ligger helt innerst i Namsenfjorden, hvor lakseelva Namsen har sitt utløp, derav byens navn Namsens os. Byen har egen flyplass; Namsos lufthavn.

Shopping

Det er to større kjøpesentre og mange individuelle butikker i Namsos sentrum. Her vil du finne det du trenger til aktiv ferie, til hus og til hjem. På Festplassen arrangeres det jevnlige martna der du kan kjøpe lokale råvarer kortreist mat.

Musikk og kultur

Det er et yrende kulturliv i Namsos. Namsos by har blitt kalt “Rock City” på grunn av byens musikkmiljø. Fra Namsos kommer flere kjente musikere som blant annet DDE, Terje Tysland, Åge Aleksandersen, Stein Ingebrigtsen, Prudence, Chand Torsvik, Ronny Grannes, Askil Holm, Thomas Brøndbo med flere. I byen er det konserter og forestillinger på NTE Arena og kulturhuset, samt live musikk ved flere utesteder. Ellers i kommunen kan du delta på  kulturelle arrangement i kirker og ved bygdehus.

Vil du lære mer om den rike kulturhistorien i Namdalen? Det er flere museer i Namsos. Besøk Namdalsmuseet som ligger like utenfor sentrum. Det består av 24 bygninger og over 15 000 gjenstander og fotografier. Du kan også besøke bygdemuseet på Jøa, Kunstmuseet i NordTrøndelag eller Norsk Sagbruksmuseum. Sagbruksmuseet ligger like sør for byen og er landets eneste bevarte, større dampsagbruk og et av fjorten teknisk-industrielle kulturminner av nasjonal betydning i Norge.

Opplev Jøa

Natur og friluftsliv

Med Namsenfjorden og Trøndelagskysten har Namsos et nært forhold til sjø og vann. Alle laksefiskere kjenner til elva Namsen som tiltrekker seg fluefiskere og entusiaster fra både inn- og utland. Med kystlandskap og høyfjell, fiskemuligheter og dyreliv, villmark og kultur er Namsos det perfekte stedet å ta en aktiv og avslappende ferie – eller koble av ved elven etter dagens gjøremål. Det er mange turmuligheter, ikke minst i de store fjell- og skogområdene i Salen og området rundt Salsvatnet. Naturreservater som Øyenskavlen og Finnvoldalen-Esplingdalen innbyr til fottur med villmarksfølelse, jakt- og fiske. I hele kommunen vil du finne merkede turløyper.