Namsos er en bykommune ved den norske kysten, nord i Trøndelag. Byen ligger helt innerst i Namsenfjorden, hvor lakseelva Namsen har sitt utløp, derav byens navn Namsens os. Kommunen har 13 083 innbyggere i tillegg til flere mindre tett bebygde steder utenfor kommunesenteret som Vemundvik, Otterøy og Klinga. Byen har egen flyplass; Namsos lufthavn. Flyplassen ligger like ved Namsos Camping.

Namsos har også blitt kalt “Rock City” på grunn av byens musikkmiljø. Fra Namsos kommer flere kjente musikere som blant annet DDE, Terje Tysland, Åge Aleksandersen, Stein Ingebrigtsen, Prudence, Chand Torsvik, Ronny Grannes, Askil Holm, Thomas Brøndbo med fler. Rock City, er et ressurssenter for profesjonell musikk og et opplevelsessenter for trønderrock. Prøv deg som låtsnekker, test ut tekst og toner i studio og bli kjent med trønderrockens historie. I samme bygg ligger Namsos Kino.  I tillegg til kveldsforestillingene kan de tilby skolekino, seniorkino og babykino på dagtid.

Verdt å se, verdt å gjøre:

Klompen, byfjell og utsiktspunkt (114 moh). Fra toppen kan du skue utover byen og dens omland med Namsenfjorden, sentrumsbebyggelsen, utløpet av Namsen og “sørsia” Spillum. Det er asfaltert bilvei opp, men vi anbefaler å gå fra sentrum – en 15 minutters gange. Ved foten av Klompen ligger Fredriksbergparken med bunkersanlegg fra krigens dager (tilgjengelig i sommerhalvåret). Det er et svært godt nett av merkede stier i bymarka, samt mange merka vandreløyper og sykkelruter ellers i kommunen.

Vil du lære mer om den rike kulturhistorien i Namdalen? Besøk Namdalsmuseet som ligger like utenfor sentrum. Består av 24 bygninger og over 15 000 gjenstander og fotografier. I Namsos Kulturhus har ellers Fylkesgalleriet spennende kunst på utstilling. Besøk et autentisk Sagbruksmuseeum og ta turen til Spillum Dampsag og Høvleri. Museet ligger like sør for byen og er landets eneste bevarte, større dampsagbruk og et av fjorten teknisk-industrielle kulturminner av nasjonal betydning i Norge.

Med Namsenfjorden og Trøndelagskysten har Namsos et nært forhold til sjø og vann. Alle laksefiskere kjenner til elva Namsen som tiltrekker seg fluefiskere og entusiaster fra både inn- og utland. Med kystlandskap og høyfjell, fiskemuligheter og dyreliv, villmark og kultur er Namsos det perfekte stedet å ta en aktiv og avslappende ferie – eller koble av ved elven etter dagens gjøremål.

Overnatting og servering i Namsos:

Overnattingsmulighetene i Namsos og Namdalsområdet er varierte, med alt fra hotell, vertshus og vandrerhjem til gårdsovernatting og camping.