Her har vi plukket ut noen skjulte skatter i nye Namsos kommune. Noen av disse kjenner de lokale godt til, andre er nok litt ukjent også for dem.

1. Ramnholet på Otterøya

Ramnholet/Ravnholet er ei spennende hule, tilrettelagt med trapp i inngangen.  Ramnholet er et familievennlig turmål, ca. 1,3 km hver vei på sti. Noe bratt mot slutten. På ut.no finner du mer informasjon om turen til Ramnholet.

2. Konglehytta i tretoppene

Blant høye trær og fuglekvitter i Breksillan er den flotte tretopphytta «Konglehytta». Hytta har 7 soveplasser, vedovn, fullt utstyrt kjøkken og leies ut av Kathrin og Christian Wråli til dem som måtte ønske en unik opplevelse blant tretoppene.

3. Gatekunst og utendørskunst i Namsos

Namsos er regionbyen i kommunen og det er mye spennende gatekunst og utendørskunst i byen. Ved havneterminalen/hurtigbåtkaia i sentrum er et flott og fargerikt veggmaleri, kreert på den lokale Street Art Campen i 2018.

4. Ekornfossen i Botnan

I området som lokalt kalles Botnan er det en skjult skatt i form av en spesielt vakker foss, lett tilgjengelig med bil og til fots. Kjør nordover fra Namsos til Duna og deretter på grusvei mot brua over Ekornelva.  Parkering langs veien eller ved grustaket ved fossen. Å følge Ekornelva innover Ekorndalen er en fin fottur.

5. Dråpen Fjordbard

I Namsos er det en entusiastisk gjeng som isbader hver uke. I forbindelse med isbadeplassen er det bygget en flott og moderne sauna/badstue som kan besøkes av alle som ønsker det.

6. Bedehuset Bar & Bistro på Jøa

For de som bor i Namsos er nok kanskje nye Bedehuset Bar & Bistro kjent allerede, men vi håper også du tar turen til øya. Kafeen er sjarmerende og innbydene, med god lokal mat og ingredienser, også fra driverenes egen gård Segelsund.

7. Krona på Otterøya

Krona 310 moh. er en fjelltopp ved Aglvatnet på Otterøya. Turen er ganske bratt, men byr på fantastisk utsikt over storhavet og den Namdalske skjærgården. Turen er merket og starter lengst vest ved Aglvatnet. Parkering ved campingen, eller på nærmeste gård etter avtale med grunneier.

8. Årgårdselva

Selve Årgårdselva og  mulighetene for laksefiske er kanskje ikke så ukjent, men visste du at det er ei flott  padlerute nedover elva?  Turen i Årgårdselva er ei grønn løype som også passer fint for familier. Det er flere padleruter i Namsos og informasjon finner du på namsos.kommune.no

9. Galten (446 moh) ved Salsnes

Galten er en fjelltopp ved vakre Salsnes med nydelig utsikt. Toppen kan nås fra flere startpunkt.  Turen kan fint kombineres med Botnveien (den gamle ferdselsåren fra Salsnes til Kjelbotnet). Da går du opp mot toppen når du er ca. halvveis langs Botnveien.   Ca. 3 km en vei og 300 høydemeter.

10. Saksen Gård

Saksen gård er en utmarksgård i ved Salsvassdraget i Salen. Gården er omgitt av svært vakker natur, gode fiskevann og elver, samt store jakt- og villmarksområder. I NRKs «Monsen på villspor» var Saksen gård målet for turen til Lars og området rundt gården ble vist fram inn all sin prakt. Denne perlen av en gård leies ut til både overnatting, fiske og arrangement av Utmarkscompagniet.

Ikke så langt fra Saksen Gård ligger også Mo Gård – Collet Lodge med herskapelig og historisk innredning.