Namsos. Kjent for mange som kulturby, handelstad, og Trønderrockens fødested, omgitt av vakker natur og idylliske landbruksområder. Namsos er også et populært stopp for de som reiser Kystriksveien med sykkel. Fra Namsos kan du over flere dager oppleve både natur, byliv og kultur fra sykkelsete. Sykkel kan leies på Scandic Rock City via Namsos Sykkelsenter. Start dagen med en deilig frokost på hotellet og pakk en næringsrik matpakke i sekken. Syklene og det du trenger står allerede utenfor hotellet, klar for en ny dag og nye eventyr.

Strand og sommersol i Gullvika

Gullholmstranda er ei barnevennlig badestrand ca. 3,5 km fra Namsos sentrum. Det er gratis toalett og rasteplass ved stranda. Sykle nord-vest på Fv769 fra sentrum. Ta av til venstre i Gullvika, skiltet til stranda. Det er litt stigning på tur ut av sentrum, men så slak og fin vei videre. 3-4 km en vei.

Engan rundt fra Namsos sentrum

Sykle nord-vest på Fv769 fra sentrum, følg veien østover og ta av på grusvei mot Vemundvik ved Vemundvik kirke. Følg veien til Fv17 og sykle mot høyre tilbake til Namsos sentrum. Hele rundturen er på 26 km og passer fint som en naturskjønn ettermiddagstur. Rundturen går langs vakre landbruksområder på relativt lite trafikkert vei med slake stigninger.

Rundtur langs Namsen

En rundtur på sykkel langs lakseelvenes dronning – Namsen er en flott opplevese på sommeren. Turen er 55 km og kan nytes både med sykkel og med bil. Med sykkel tar rundturen rundt 3 timer uten stopp. Nyt synet av den mektige elva, samt det idylliske landskapet. – naturskjønn rundtur fra Namsos til Ranemsletta og tilbake igjen. 55 km. Fra Namsos sentrum følg først Kystriksveien til Ranemsletta i Overhalla, ta så av mot høyre og følg bru over Namsen. Ta til høyre og følg naturskjønn vei tilbake mot Namsos. Flere fine rasteplasser langs veien.

Dresinsykling langs Namsosbanen

For en annerledes sykkelopplevelse prøv dresin på de gamle jernbanesporene fra Namsos mot Skage i Overhalla (13 km). Jernbanen følger Namsen med flere spennende bruer, tunneler og rasteplasser. Turen starter på sykkel fra Namsos sentrum mot flyplassen. Like i nærheten finner du Pluscamp Namsos der du kan leie dresin. Du kan leie dresiner for både en og to personer.

KulTur på to hjul

Med sykkel som utgangspunkt kan du oppdage Trønderrockens historie på en rundtur i Namsos sentrum. Start ved «Vinsjan på kaia» nedenfor Scandic Rock City og følg bypromenaden. Besøk gjerne byens midtpunkt Festplassen, og ta en selfie med Åge Aleksandersen. Avslutt gjerne dagen med en forestilling eller konsert i byen. Her er det er både konserter, stand-up show, kino, forestillinger og foredrag, hele året rundt.

Det er også mange arrangementer, festivaler og martna i Namdalen. Den årlige Namsosmartnan midt i august er vel verdt en dag eller to ekstra i byen. På martna kan du smake lokal mat til tonene fra både nye og kjente og kjære Trøndermusikere. En virkelig folkefest med autentisk Trøndersk gjestfrihet!

Museumsrunden – dagstur på sykkel gjennom Namdalsk historie

Namsos er rik på både historie og kultur. Byen ligger ved utløpet til Namsen og tømmerfløting var en del av livsgrunnlaget for lokalbefolkningen. Namsos som en viktig industriby ble hardt rammet under 2. verdenskrig. Med Scandic Rock City som base kan du i løpet av 1-2 dager oppleve både Norsk Sagbruksmuseum, Kunstmuseet Nord-Trøndelag og Namdalsmuseet. Det er fint å sykle i sentrum og har du mulighet til det så anbefaler vi at du legger turen over de to bruene i byen også. Last ned NamsosBy APP for selvguidet historisk rundtur i sentrum. Se etter de grønne skiltene.

Fottur til byfjellet Klompen

Bjørumsklumpen, som oftest bare blir kalt Klompen, er 114 moh. og byfjellet til Namsos. I dag er det en merket tursti fra byen. Turen går fra Scandic Rock City, merket med DNT sine røde T’er. Stien går først på framsiden før man går seg skrått østover og opp på østsiden mot sykehuset. Den siste delen går jevnt oppover, er sikret med rekkverk og delvis støpte trinn der det er brattest. Klompen egner seg også for sykling da det er asfaltert vei hele veien opp. Det er et stort nettverk merkede turstier i bymarka ellers også.

Oppdag Jøa med sykkel

Øya Jøa har flere merkede sykkelruter og det er lite trafikk. Dette landlige paradiset er en flott dagstur fra Namsos med sykkel som byr på både natur, idylliske landhandleri og god mat, servert med utsikt over horisonten.

Topptur og stisykling i Namsos

Er du en aktiv og trent syklist anbefaler vi virkelig at du utforsker bymarka og fjellene rundt Namsos. Ved Spillumsfjellet er det god grusvei helt til toppen, mens  du i bymarka kan  prøve mer utfordrende stisykling.

Velvære for såre muskler

Hva er vel bedre etter lange dager på sykkel enn å ta en ekstra dag i Namsos for tid i Oasen Svømme og Miljøsenter? Her kan du bade, ta badstue og restituere etter lange dager på sykkelsetet. Avslutt dagen med et herlig måltid i byen. Namsos har et variert mattilbud med smaker av lokal mat, Trønderske mattradisjoner via sushi, italiensk og det mer klassiske kjøkken.

Overnatting i Namsos og omegn