Namdalskysten strekker seg fra Flatanger i sør til Leka i nord, via regionbyen Namsos. I denne fantastiske skjærgården er mange tusen øyer og skjær, hvite sandstrender og flott natur.

Her kan du øyhoppe med sykkel, egen bil, eller med buss og hurtigbåt. Start gjerne turen langs Kystriksveien Fv17, med stopp i Namsos, på Jøa, Abelvær, Rørvik og Leka.

Kystkultur og fiskevær

Havfiske har alltid vært en svært viktig del av livsgrunnlaget ved Namdalskysten. Skreien gyter ved kysten på vinteren og resten av året fiskes det både torsk, sei og kveite. Her kan du leie båt eller dra på fisketur med guide.  I mars hvert år hylles skreifisket i Namdalen gjennom Skreifestivalen på Rørvik.

Disse gamle bryggene like ved Kystmuseet Rørvik vitner om stedets fiskerihistorie. Langs kysten er det også flere fiskevær.

Kystmuseet Rørvik formidler regionens historie gjennom det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan. Fiskeværet ligger midt i havgapet, med sjarmerende bebyggelse og sommerkafé. I sin storhetstid var dette det største fiskeværet sør for Lofoten. På Sør-Gjæslingan kan du overnatte i autentiske rorbuer, få en guidet tur og lære om kystkulturen. Nås med hurtigbåt.

Fiskeværet Nordøyan kan også besøkes på sommeren. Dette er det eldste fiskeværet i området med bosetting så langt tilbake som 1521. Langs kysten er det rorbuer, hoteller, sjøhus…

…eller så kan du overnatte ved et fyr. Her ser du Villa Fyr i Flatanger som i 1839 ble det første fyret nord for Trondheim. Du kan leie fyrvokterboligen hvis du ønsker det. Nordøyan fyr i Nærøysund tilbyr også overnatting.

Aktiv ferie på Namdalskysten

Skjærgårdseldoradoet Namdalskysten byr på mektige naturopplevelser med hvite strender, trange sund, ville fjell og åpent hav.

Avslappende strandhugg på Jøa. Kajakkpadling
Foto: Buckethaus

Blant de mange øyene kan du vandre i fjell og klatre, padle kajakk og dykke. Rett og slett nyte denne vakre delen av Norskekysten i ditt eget tempo, på din egen måte.

Du kan også oppleve Leka – Norges Geologiske Nasjonalmonument.

De røde serpentinfjellene og den spesielle geologien gjør øya til en av Norges vakreste og mest spesielle. Her er det over 50 merkede fotturer, 18 padleløyper og mulighet for å oppleve øya fra sykkelsetet. Les mer om Leka her.