Namdalskysten er med sine fantastiske padleruter og tusenvis av øyer et område der både nybegynnere og erfarne padlere kan utfolde seg.  Med kajakk kan du gli langs hvite sandstrender, navigere deg gjennom skjærgården og surfe på bølger.

Kajakk ved Leka på Namdalskysten
Foto: Trond Glesaaen

Kajakkturer i Namdalens skjærgård

Det er over 50 anbefalte padleruter ved Namdalskysten.  Rutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, fra noen få kilometer langs land til lange turer mellom øyene der det er naturlig med lengre strandhugg eller overnatting underveis. Her ser du bilde fra geologiøya Leka. Bla lengre ned på siden for å se rutene i Namdalen.

Hvis du ønsker en guide på turen kan  Explore Ytre Namdal ta dere med ut i øyene fra det koselige fiskeværet Abelvær.

I Flatanger inviterer Flatanger Adventure til kajakkurs. De leier også ut kajakker og annet utstyr til turen.

Padleruter på Namdalskysten

Med kajakk i Namsos og Flatanger

Kommunene Namsos og Flatanger har valgt ut 15 padleruter som er blitt tilrettelagt med skiltet parkering og kart. Rutene varierer i lengde og er tilgjengelig for både nye padlere og til de som har mye fartstid på havet.  Trykk her eller på linkene under for å komme til pdf-utgaver av padlerutene.

Padleruter i Nærøysund

Nærøysund har svært mange fine padlesteder, i alle vanskelighetsgrader. En god del av rutene er beskrevet på ut.no. Trykk på linkene for å se kart og lese mer om turene.

Opplev geologiøya Leka med kajakk

Ved unike Leka har det også blitt merket og kartlagt padleløyper etter nasjonal standard. Trykk på bildene for å se kart, eller besøk visitleka.no for mer informasjon.