Er du padleentusiast og vurderer å besøke Trøndelag kan du ikke forlate uten å ta turen til Namdalen. Med fantastiske padleruter og tusenvis av øyer i skjærgården er dette et området der både nybegynnere og erfarne padlere kan utfolde seg. Hvite sandstrender, åpent hav, skjermede elver og selvfølgelig god lokal sjømat er noe av det du kan oppleve fra kajakken. Du kan også besøke fiskevær som Abelvær og Sør-Gjæslingan.

Kajakkturer i Namdalens skjærgård

Hvis du er ny til padling, eller ønsker guiding på turen, kan Explore Ytre Namdal ta dere med ut i den vakre skjærgården på Namdalskysten. Explore Ytre Namdal leier også ut kajakker til de som ønsker det. De holder til i det koselige fiskeværet Abelvær i Nærøy kommune. Les mer her.

Kajakkutleie på Jøa

Jøa er ei øy i Fosnes kommune som er kjent for å være forfatter Olav Duuns rike. Øya byr på kultur, men også fantastiske sykkelruter og fine padleområder. Ved Brakstad hamn på Jøa kan du leie kajakk hvis du ønsker å utforske området. De tilbyr også overnatting hvis du vil ta deg god tid til å nyte idylliske dager i skjærgården.

Kajakkutleie i Flatanger

Flatanger Adventure leier ut kajakker og utstyr til kajakkturen. De holder også kajakkkurs og tilbyr guidede kajakkturer i Flatanger-området.

Padleruter i Namsos og Flatanger

Kommunene Namsos og, Flatanger har sammen med Trøndelag Fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen kartlagt og klassifisert 15 padleruter i området. Rutene varierer i lengde og er tilgjengelig for både nye padlere og til de som har mye fartstid på havet.  Trykk her eller på linkene under for å komme til pdf-utgaver av padlerutene.

Padling ved Leka – Norges Geologiske Nasjonalmonument

Ved geologiøya Leka har det også blitt merket og kartlagt padleløyper etter nasjonal standard.  Ta kontakt med Leka kommunes informasjonskanal Visit Leka for mer informasjon og se kart under.