Kystkommunen Flatanger er kjent blant klatrere som en av verdens beste klatresteder, mye på grunn av Hanshelleren, ei stor hule ved Strøm. Denne luftige katedralen kan nås til fots på merket rute, ca. 20 minutter fra parkering på Strøm.

Hanshelleren

Flere av verdens beste klatrere har i løpet av årene vært i Flatanger for å bolte ruter, blant annet det som omtales som den  vanskeligste klatreruten i verden – Silence – en 9c-rute. Klatrerutene variarer i vanskelighetsgrad. Hanshelleren utvikles stadig som klatrevegg, og selv om det allerede finnes over 40 ferdige ruter ved Hanshelleren er det planer om å bolte flere klatreruter etter hvert.

På Strøm er det også andre klatreområder med boltede ruter,  i tillegg til gode muligheter for buldring og klatring på naturlig sikring. Til sammen er det nå mer enn 150 klatreruter i Strøm-området.

Unikt klatrested

Noe av det som gjør Hanshelleren så unik er at det gedigne overhenget gjør at det aldri regner der. Klatrerne har alltid tørr og mosefri stein til rådighet når de skal utfordre sine klatreevner. Steinen i hula er av granitt, noe som sørger for at klatrerne har hard og stabil stein å jobbe med når de skal bolte og klatre ruter.

Opplev Flatanger

Flatanger er med sine 1400 øyer og holmer en stor skjærgård med muligheter for variert friluftsliv og fiske. Her kan du blant annet padle kajakk, overnatte ved et lokalt fyr, gå fotturer, bli med på ørnesafari. Les mer om ting å gjøre i Flatanger her.  Lengre nede på denne siden kan du finne overnatting i Flatanger.

Fra Trondheim tar det tre timer med bil å komme seg til Flatanger. Se kart over kjørerute fra Trondheim til Strøm i Flatanger hvor Hanshelleren ligger.