Kystkommunen Flatanger i Namdalen består av både fastland og en fantastisk skjærgård.  Flere korte og krokete fjorder skjærer seg inn i landet, og utenfor ligger det i alt 1084 øyer og skjær. Hvorav Kvernøya, Halmøya og Bjørøya er de største. Her finner du 10 tips til ting å gjøre i Flatanger. Velkommen til eventyrlige sommerdager på Namdalskysten!

1. Fottur til Storfjellet 239 moh.

Storfjellet /Alettaklumpen (link til ut.no) ved Lauvsnes er et populært turmål med nydelig utsikt over storhavet, Lauvøya og Flatangers skjærgård. Turen har flere mulige startpunkter. Ta av fra Fv17 ved Sjøåsen, på Fv 766 mot Flatanger. Kjør inn til Lauvsnes sentrum og ta av på Storfjellveien. Parker i enden av veien og start turen her, ca. 1 km hver vei. Det er også mulig å parkere ved Lauvsnes skole og gå inn Storfjellveien.

2. Bli med på ørnesafari med ørnemannen Ole Martin

Ørnemannen Ole Martin Dahle tar deg med ut i Flatangers skjærgård for å oppleve den majestetiske havørna på nært hold.

3. Lær om lakseoppdrett ved Bjørøya

Bjørøya tar i mot besøkende ved sitt visningsanlegg. Her kan både store og små lære om moderne lakseproduksjon. Et besøk innebærer også en spennende tur med RIB ut til oppdrettsanleggene.

4. KLATRE VED HANSHELLEREN ELLER UTFORSK HULEN TIL FOTS

Den verdenskjente hulen Hanshelleren får hvert år besøk av klatrere fra hele verden. Hulen er også et utmerket turmål for de som går til fots og vil utforske området. Overnatting i feriehus eller på campingplass ved Climb Flatanger.

5. Dykk etter kamskjell og lag middag på grill

Hvite sandstrender, lune viker og andre landgrunne i Flatanger er svært godt egnet for  dykking og fridykking.  Kanskje frister det med nystekte kamskjell på grill? Med guide kan du dykke etter kamskjell og se verden under havoverflaten.

6. Lev landlig ved Flatanger Camping

Padle, ri, fisk fra båt, vandre og lev landlig ved Flatanger Camping. Campingen holder til i et svært naturskjønt område med stillhet og ro. Hit kommer du for å koble av fra hverdagen sammen med familien.

7. Prøv fiskelykken

Det er utmerkede fiskeområder i Flatanger der du kan fiske torsk, sei og kveite. Prøv fiskelykken ved fiskebankene i havområdet Folla. Du kan lese mer om havfiske i Namdalen på visitnamdalen.com/havfiske-namdalskysten/.

8. Overnatt ved Villa fyr

Villa fyr var Norges siste kullblussfyr og er et historisk landemerke ute i havgapet. Fyret var i drift i nesten 100 år  og er i dag vernet. Villa Fyr Venneforening leier ut fyrassistentboligen og kan arrangere guidede turer på Villa. Dette må oppleves!

Eventyrlig fyropplevelse i Flatanger

9. Oppdag Utvorda festning

Utvorda festning stammer fra Andre verdenskrig, og var strategisk viktig for tyskerne. I dag går det en tursti til, og forbi, festningen. Her kan du løre om krigshistorien i Flatanger.