Utenfor Rørvik ligger over 6000 øyer, holmer og skjær, et område ideelt for sportsfiske. Det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ligger sør for Rørvik, var en gang Norges største fiskevær sør for Lofoten.

Jøa og Leka er de to største øyene på Namdalskysten, og begge er lett å nå med ferje. Leka ble i 2009 på grunn av sin unike geologi kåret til Norges geologiske nasjonalmonument.

Namsos er handelssenteret i Namdalen. Her ligger blant annet Rock City – opplevelsessenter for trønderrock og Norsk Sagbruksmuseum, som viser deg treindustrien som var grunnlaget for at byen ble bygd. Den kjente lakseelva Namsen renner ut i Namsenfjorden.

Havfiske

Namdalskysten byr på et rikt fiske, enten du foretrekker å fiske fra land eller i båt. Skreien får du fra februar til april, når den kommer fra Barentshavet ned til Vikna. Skrei, lever og rogn regnes som et herremåltid, og Rørvik har til og med sin egen Skreifestival hvert år i mars.

I motsetning til de midtre deler av Trøndelagskysten, har Namdalskysten en enorm skjærgård, med mange tusen øyer. Øyene skjermer for vær og vind når du skal fiske fra båt, men ønsker du mer åpent hav er øya Leka et godt valg. Her er det også gode muligheter for kveitefiske.

Av og til er det fristende å komme seg ut på storhavet. Både i Rørvik og i Flatanger kan du bli med ut i en større båt sertifisert for å ta med turister, og som har lommekjent skipper som guider deg til de gode fiskeplassene.

Ønsker du å dra på fisketur eller leie båt? Ta kontakt med: