Skrøyvdalsvegen strekker seg fra Høylandet og ut mot kysten til Hofles, via det svært naturskjønne Salsbruket. I Skrøyvdalen kommer du tett på naturen. Du er utenfor allfarveg, mangler mobildekning og møtes av mektige fossefall, loddrette fjellsider og store innsjøer. Her er du midt i elgens rike!

Begynn turen i morobygda Høylandet. Før du forlater Høylandet burde du ta en kikk på Grongstadfossen og  Hammer Bru.

Nyt så kjøreturen ut mot kysten; stopp og hør på stillheten, ta bilder og kos deg. Her kan du reise sakte, men oppleve mer. Det er flere utkikkspunkt langs veien. Ta deg også tid til å stoppe ved Skrøyvstadsfossen, en vakker foss rett ved veien.

Salsbruket

Salsbruket er et tettsted i Nærøysund kommune, – stedet ligger ved Opløfjorden som er en del av Follafjorden, og er omlag 10 km lang. Fjorden er ideell for sjøfiske. Her kan man få både torsk, sei, makrell, breiflabb og krabbe med mer. På Salsbruket finner du et historiske industrimiljø, tuftet på en vel hundreårs lang tremasseindustri og vannkraft. I og omkring Salsbruket finnes det mange muligheter for naturbaserte opplevelser og flere muligheter for overnatting.

Opløfjorden har en skjærgård som er veldig flott så her er det å anbefale en tur på fjorden både for å nyte båtlivet og for å fiske. I områdene rundt Salsbruket er det mange muligheter for aktive naturelskere, blant annet innlandsfiske, kano-/kajakkpadling og vandring. Man kan fiske i Opløelva, der det tas laks på opp mot 15 kg. Mye av laksen er imidlertid oppdrettslaks. Egne kort selges.

Ved Salsbruket ligger Setran Opplevelsesgård, en flott opplevelsegård. Her kan man være med på foringsrunde med de mange dyrene på gården, ri, overnatte i koselige hytter eller vandre i området. Jettegrytene på Galtneset er også av interesse for mange.

Fra Salsbruket går turen videre med ferje til Hofles. Landskapet flater seg ut i et frodig og åpent kulturlandskap.

Du kan velge å kjøre videre langs Landnåmsvegen ut til fiskeværet Abelvær. I Hesthagan og Kjeksvika blir du møtt av kritthvite sandstrender og botaniske skjeldenheter, som bl.a. flueblomsten (orkide). Her blir du nok fristet til å ta en dukkert, selv om vanntemperaturen ikke er høy… Du er nært storhavet Folla, en sterk naturopplevelse i seg selv, uansett vær.