I det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan langt ute på Follahavet på Namdalskysten kan du bo på museum. Overnatt i rorbu og oppleve ekte kystkultur i sjarmerende omgivelser.

Fiskeværet Sør-Gjæslingan

Fiskeværet består av ca. 80 øyer, holmer og skjær som ligger ut mot havstykket Folla, fem mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten, og flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Sør-Gjæslingan ble fredet som nasjonalt kulturmiljø av Kongen i statsråd i oktober 2010.

Se Sør-Gjæslingan i 360o visning

Fredet ferieparadis

Idag er det fredete fiskeværet for et ferieparadis å regne. Her kan du virkelig roe ned i historiske omgivelser, overnatte i ei sjarmerende rorbu, eller i selveste væreier-boligen, og utforske livet slik det var i den tida Lofotfisket var hovednæringen for folket på Namdalskysten.

En rekke minnesmerker fra den gang fiskeværet var aktivt er fortsatt bevart, og er med på å gi det historiske fiskeværet karakter og sjarm; fiskehjell, fiskemottak, væreeierbolig med kontor og butikk, fiskarheim, salteri og trandamperi – for å nevne noe.

Sør-Gjæslingan er tilgjengelig med offentlig rutebåt både via Namsos og Rørvik. Anløp på Sør-Gjæslingan må bestilles en dag i forveien.

Sjekk ledig kapasitet for å  Overnatte i rorbu på Sør-Gjæslingan

Kystmuseet Rørvik

Kystmuseet Rørvik (avdeling av Museet Midt)har i dag ansvaret for store deler av Sør-Gjæslingan. På Kystmuseets sine sider finner du mer informasjon om de ulike opplevelsene du kan ha på rorbuferie på Sør-Gjæslingan.