Fiskeværet Sør-Gjæslingan er en liten perle på Namdalskysten. Her kan du oppleve ekte kystkultur.

Fiskeværet Sør-Gjæslingan består av ca. 80 øyer, holmer og skjær. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere kunne være samlet her i sesongen. Sør-Gjæslingan ble fredet som nasjonalt kulturmiljø av kongen i statsråd i oktober 2010.  Det er mulig å reise ut på dagstur med båt eller overnatte i enkle rorbuer.

Se Sør-Gjæslingan i 360o visning

Et ferieparadis på Namdalskysten

I dag er Sør-Gjæslingan et ferieparadis. Her kan du senke skuldrene og utforske de historiske omgivelsene. Flere minnesmerker fra fiskeværets storhetstid er fortsatt bevart, slik som fiskehjell, fiskemottaket, væreierboligen med butikk, trandamperi, salteri og fiskarheimen.

Ønsker du å overnatte på Sør-Gjæslingan er det mulig å bo i ei sjarmerende rorbu eller i Væreierboligen. Se mer informasjon på Kystmuseet Rørvik sine nettsider.

Butikk og kafé

Butikken på Sør-Gjæslingan har et lite utvalg av diverse varer (ikke frukt og grønt), suvenirer, is, kald drikke og snacks. Butikken er åpen hver dag i sommersesongen.

Lørdag og søndag i sommersesongen selger Gjæslingans venner kaffe og vafler i Fiskarheimen.

Transport

For å komme seg til Sør-Gjæslinan er man avhengig av båt.
Her anløpes det av hurtigbåten MS Fjord Viking fra mai til august. Se atb.no for mer informasjon.

Dersom du kommer med egen båt er det mulig å legge til ved gjestekaia på Flatholmen.

Trenger du privat skyss til Sør-Gjæslingan? Ta kontakt med Kystmuseet Rørvik for mer informasjon.  

Visningstur

Det er mulig å oppleve fiskeværet ved å bli med Salmonor på visningstur. Se mer informasjon her: https://kystmuseetrorvik.no/visningssenter/