Nærøysund er en av Norges største oppdrettskommuner og har fine forhold for havfiske. Tusenvis av øyer og skjær, hvite sandstrender, ville fjell og variert dyreliv gjør dette til et spennende område ved Trøndelagskysten.

I Nærøysund må du oppleve…

1: Utsikten fra Væremsnubben.

Væremsnubben 402 moh er et turmål med vakker utsikt over øyene i Vikna, Leka og Helgelandskysten på dager med klart vær. Rett og slett 360 grader med fantastisk natur, så langt øyet kan se. Turbeskrivelse Væremsnubben på visitnamdalen.com

2: En dagstur til Sør-Gjæslingan.

Fiskeværet Sør-Gjæslingan var i sin tid det største fiskeværet sør for Lofoten og er i dag et fredet fiskevær, tildelt «Olavsrosa» av Norsk Kulturarv. På sommeren kan man både dra på dagstur ut til fiskeværet og overnatte i vaskeekte rorbuer. Overnatting bookes gjennom Kystmuseet Rørvik.

3: Kjøreturen langs Skrøyvdalsvegen til Salsbruket.

Mellom Høylandet og Hofles er Skrøyvdalsvegen, en 57 km lang veistrekning med flere spennende opplevelser underveis. Den majestetiske Skrøyvstadfossen, Jettegrytene på Galtneset , Setran Opplevelsesgård og jakt og fiske med Utmarkscompagniet er bare noen opplevelser langs strekningen.

4: Livlige Rørvik under Skreifestivalen.

Hver vinter kommer Skreien til Namdalskysten for å gyte. Da feires kystkulturen, historien og råvarene på Skreifestivalen. Her kan du smake lokal mat på Fiskerbondens marked, bli med på båttur til fiskeværet Vandsøya, bli underholdt med teater, høre god musikk og mye mer. Bruk muligheten og opplev historiske Rørvik med et besøk på Kystmuseet Rørvik. Det er mulig å overnatte på blant annet Kysthotellet Rørvik.

5: Fotomotivet Valøytind.

De som leter etter kule fotostopp og imponerende utsiktspunkter burde ta turen til Valøytind 135 moh. Fra Rørvik kjører du vestover mot Ytter-Vikna. Ved Austafjord tar du så av på Fv509 og kjører til veien slutter ved Valøya havn/molo. Parker der og følg godt merket sti til toppen.

6: Ta en kaffekopp på Kobi-butikken på Foldereid.

I gamle Foldereid landhandel er det nå startet opp ny landhandel,oppkalt etter landhandelens siste eier Jakobie Bach. Dette er en sjarmerende landhandel og sommercafé på Foldereid. De selger en rekke kortreiste og lokale mat- og handverksprodukter fra Nærøysund, Namdalen og Trøndelag.

… inkludert ost fra kysten!

Mellom Kolvereid og Rørvik finner du Litlvea Gård. De lager smakfuller oster som de selger på markeder, og i Kobi-butikken. Litlvea Gård har også en egen liten gårdbutikk der de selger egne oster fra gården. Anbefales!

7: Øyhopping med kajakk.

Tusenvis av øyer, gjemte viker og idylliske sandstrender inviterer til aktiv ferie. Her kan du øyehoppe med kajakk både med og uten guide.

8: Kolvereid, Norges minste by.

Kolvereid(Gåelvere) har litt over 1700 innbyggere og er Norges minste by. Denne koselige lille byen har både kjøpesenter, handlegate og ei vakker kirke fra 1874. Kolvereid er et naturlig stoppested på øyhopping på Namdalskysten.

9: En sommerdag ved Ryumsjøen.

De hvite sandstrendene i Namdalen kan minne om strender i Nord-Norge med sine frodige omgivelser på land og storhavet i horisonten. Ved Ryumsjøen utenfor Rørvik kan man nyte late sommerdager i sola, grilling og bading. For å komme til Ryumsjøen kjører du mot Rørcik Lufthavn, og tar av ved skiltet badested.

10: Å få stor torsk eller kveite på kroken.

Havfiske er en populær ting å oppleve i Nærøysund. Her kan du leie båt, dra på fisketur med guide eller fiske fra land. Lokale kjentfolk vet hvor torsken og seien biter,  og hvor du fisker de største kveitene.

11: Landnámsvegen med sykkel.

På grunn av et nettverk av ferger og hurtigbåter i Nærøysund og omegn er området svært godt egnet til sykling og øyhopping med sykkel.  Turen mellom Rørvik og fiskeværet Abelvær kalles Landnámsvegen. Denne 37 km lange turen lar deg sykle gjennom vakker natur langs havet, forbi  hvite sandstrender, rorbuer og trønderlån.

På veien kan du se Hundhammarfjellet, stoppe ved Sverdrup-bautaen eller lære om Ketilhaugen. Ta også et stopp ved den idylliske butikken og sommercaféen på Jettestuen ved Strandval Gård.  Dette er en virkelig nydelig sykkeltur!

12: Pubkveld på Nordøyan.

Fiskeværet Nordøyan har dokumentert bosetting helt tilbake til 1521 og er et sjarmerende sted med mye historie. Nordøyan kan besøkes, brukes til styremøter, bursdager eller bryllup. Hvert år er det tradisjonen tro både Måseggkveld og pubaften i havgapet. Vil du virkelig oppleve et sted «der ingen skulle tro at nokon kunne bu» så kan du også overnatte ved Nordøyan fyr.