Langt vest i havet utenfor Namdalskysten ligger fiskeværet Nordøyan. Tre øyer, som gjennom alle tider har vært en utpost og havn for fiskere.

Langt vest i havet ligger det fredede fiskeværet Nordøyan. Tre øyer, som gjennom alle tider har vært en utpost og havn for fiskere. Her har folk skaffet seg et utkomme, av naturrikdommen som omkranser øyene. I pakt med naturen har de kunnet brødfø seg selv, og sine familier, av de godene som havet gir.

I godvær kan du se så langt øyet rekker, i dårlig vær, holder en seg best innendørs, og kjenner på naturkreftene, som alltid har hatt mest og si her ute.

Nordøyan, med sine øyer og sitt hav, kan vanskelig beskrives, det må bare oppleves. Den som har satt sine bein på land her ute, dra herfra som et annet menneske.

Nordøyan fyr, et begrep som har rystet kystbefolkningen med historier om forlis, men også en klippe som berget mang en skute fra havet og uværets klør.

Ingen drar uberørt fra denne naturperlen.  Langt fra land og folk, men tett på havet og naturkreftene.

Benytt sjansen til å besøke dette fredede fiskeværet nå i sommer. Turer annonseres på nordoyan.no.

SOMMEREN 2020

Måseggkveld 9.mai. Les mer her.

Pubaften 11.juli. Les mer her.

For ytterlige opplysninger ring

Hans R Selnes: 90 50 98 85,

Asbjørn Roar Brekk: 95 79 70 77 eller

Gjertrud Valø: 91 73 53 39.

Nordøyan Fyr , besøk stedet der «landet slutter og havet begynner»Så er endelig muligheten her, bo på Nordøyan Fyr. Fyret som ligger langt til havs utenfor Vikna, blir i år tilgjengelig for den som ønsker å oppleve hav og utfordrende tilværelse vest i havet på Namdalskysten.Fyret stod ferdig i 1896 etter nærmere 3 års byggetid. Høyt oppe på Surnøya ved Nordøyan, ligger fyret, et landemerke for de sjøvegsfarende. Et monument over en svunnen tid. Fyret var bemannet fram til for ca 10 år siden, da det ble automatisert.Nordøyan fyr har bekvemmeligheter som viser hvordan man bodde der ute langt til havs, men likevel fikk dekke det behov mht boforhold og sikkerhet. Riktignok er innholdet litt retro, men autentisk, slik bodde de!Her kan du bo og stelle deg selv, tett på naturen og kreftene. Grupper på 6-8 personer er ideelt, men også par og enkeltpersoner vil finne det en forventer. Fyret går både på solceller og aggregat. All koking skjer med gass. Sanitærforholdene består av en dusj og vannklosett.Fyret er utstyrt det med en trenger av kopper og kar. Senger trenger kun laken og sengetrekk.Transporten organiseres av Nordøyan AS, og vi er behjelpelig med all organisering ifbm utreise, installering på fyret og hjemreise. Opplev denne perlen på Namdalskysten, et monument som til nå ingen har fått oppleve!Ta kontakt med Nordøyan AS E-post: post@nordoyanKontaktpersoner : Bernt Holand 91111584Asbjørn Roar Brekk 957 97 077Hans R Selnes 905 09 885Gjertrud Valø 917 35 339

Publisert av Nordøyan Søndag 19. januar 2020