Kystkultursenteret Norveg med sin særegne arkitektur ved innseilinga til Rørvik gir signalet om at Kystbyen Rørvik har ramsalt kystkultur som sitt varemerke.

VeFoto: Norvegd Kystmuseet Rørvik, nord i Trøndelag, finner man en rekke spennende tilbud, både i Kystkultursenteret Norveg og de øvrige historiske bygningene midt i Rørvik sentrum, deriblant Berggården gamle handelssted.

Kystmuseet Rørvik er lokalisert i Vikna. Avdelingen er fordelt på tre lokaliteter : Rørvik, med kystkultursenteret Norveg, handelshuset Berggården med naust og brygger, det fredede kulturmiljøet; fiskeværet Sør-Gjæslingan og Vågsenget, gårdsanlegg på Mellom-Vikna – fødestedet til grunnleggeren av museet.

Kystmuseet driver et omfattende formidlingsarbeid gjennom faste og temporære utstillinger. Museet har i mange år benyttet drama som et viktig virkemiddel i formidlingsarbeidet – skuespill, vandreteater, fortellerteater. Museet arbeider tett med lokale og regionale teatergrupper.

Kystmuseet, Norveg. Foto: Tom GustavsenI kystkultursenteret Norveg gir  utstillinga «Landet med det store havet utenfor» deg de store linjene i vår 10 000 årige historie, fra de første menneskene fulgte isen nordover frem til dagens utfordringer som en av verdens ledende fiskeri- og sjømatnasjoner. . En del av utstillingen i Norveg er landbasert visningssenter for havbruk og forteller om laksens liv fra den som egg klekkes via livet i laksemerden til den ligger på kokkens bord. Man kan kombinere besøket i visningssenteret med båttur ut til fiskemerdene med SalmoNor.

I Café Norveg kan en smake på de lekreste matretter tatt rett fra det store matfatet vi bor i! Her finner du både lunsj- og middagsretter.

Flytebrygge og bygninger i fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Foto: Anne Grete Walaunet

I det fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan ønskes gjester velkommen til å bli bedre kjent med de gamle fiskeritradisjonene på dagsturer med hurtigbåten (lørdag/søndag)  eller med overnatting i historiske rorbuer. Sør-Gjæslingan er tildelt Norsk kulturarvs Olavsrosa.

 

Se her for mer informasjon om Kystmuseet Rørvik og deres åpningstider.