Ved Kystmuseet Rørvik, nord i Trøndelag, finner man en rekke spennende tilbud, både i Kystkultursenteret Norveg og i de øvrige historiske bygningene midt i Rørvik sentrum, deriblant Berggården gamle handelssted.

Kystkultursenteret Norveg med sin særegne arkitektur ved innseilinga til Rørvik gir signalet om at Kystbyen Rørvik har ramsalt kystkultur som sitt varemerke.

Kystmuseet Rørvik er lokalisert i Vikna. Avdelingen er fordelt på tre lokaliteter: Rørvik, med kystkultursenteret Norveg, handelshuset Berggården med naust og brygger, det fredete kulturmiljøet; fiskeværet Sør-Gjæslingan og Vågsenget, gårdsanlegg på Mellom-Vikna – fødestedet til grunnleggeren av museet.

Kystmuseet driverformidlingsarbeid gjennom faste og temporære utstillinger. Museet har i mange år benyttet drama som et viktig virkemiddel i formidlingsarbeidet – skuespill, vandreteater, fortellerteater. Museet arbeider tett med lokale og regionale teatergrupper.

I kystkultursenteret Norveg gir utstillinga «Landet med det store havet utenfor» deg de store linjene i vår 10 000 årige historie, fra de første menneskene fulgte isen nordover frem til dagens utfordringer som en av verdens ledende fiskeri- og sjømatnasjoner.

I utstillingen har også SalmoNor sin del av sitt visningssenter for havbruk. Man kan godt kombinere besøket i visningssenteret med båttur ut til fiskemerdene til Salmonor.

Kafé Norveg serverer kaffe og hjemmebakte kaker. På sommermenyen finnes det enkle lunsjretter for store og små.

I det fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan ønskes gjester velkommen til å bli bedre kjent med de gamle fiskeritradisjonene på dagsturer med hurtigbåten (lørdag/søndag) eller med overnatting i historiske rorbuer. Sør-Gjæslingan er tildelt Norsk kulturarvs Olavsrosa.

Se her for mer informasjon om Kystmuseet Rørvik og deres åpningstider.