Det er sommer og det er sol. Det er idyll og det er tid for venner og familie. Det er tid for bading i både sjø og ferskvann. Her finner du informasjon om noen badeplasser i Namdalen.

Tømmeråshøla / Tømmeråsfossen (Grong, ferskvann)

Den mest unike badeplassen i Namdalen er Tømmeråshøla, en badeplass i elva Sanddøla i Grong. En tøff og naturlig badeplass der man kan boltre seg i elva på fine sommerdager. Vær oppmersom på at dette er en elv med naturlig størmninger og varierende vannføring. Det er derfor viktig at en følger badevettreglene og at barn og andre som er mindre svømmedyktige holdes under oppsyn,

Årdalssanden (Leka, saltvann)

Årdalssanden er en offentlig badeplass sør på geologiøya Leka, med rasteplass og fine omgivelser. Toalett. Skiltet padlerute.

Kjeksvika og Hesthagan (Nærøysund, saltvann)

Kjeksvika like ved fiskeværet Abelvær er ei kritthvit strand med skjellsand. Her er det gapahuk, grillplass, og ved nabostranda Hesthagan finner du toalett.  Fin strand for strandhugg med kajakk.

Aunevatnet, Reipholmen og Ryumsjøen (Nærøysund)

På Vikna-øyene kan du besøke badeplassene Aunevatnet, Reipholmen eller Ryumsjøen. Reipholmen og Ryumsjøen er begge flotte badeplasser med hvite sandstrender. Ved Ruymsjøen er det toaletter, rasteplass og tilrettelagt for rullestolbrukere.

Rakkavika (Namsos, saltvann)

Rakkavika Fiskeplass og Tursti er et friluftsområde med 1200m gruslagt sti tilrettelagt for rullestolbrukere, gående med barnevogn og syklende. Flere rasteplasser med grillsteder, benker og bord. Badestrand, svaberg og fiskebrygge også tilgjengelig. I Fosnes er det er også badeplass i Lisshestvika ved Salsnes.

Høknesøra (Namsos, ferskvann)

Høknesøra er et friområde like ved Pluscamp Namsos. Vannet holder litt høyere temperatur enn elva og sjøen. Stier egnet for rullestolbrukere. Badestrand med kiosk ved campingplassen, og mulighet for leie av dresin.

Gullholmstranda (Namsos, saltvann)

Gullholmstranda er et kommunalt friområde like nord for byen. Ideelt for barn, gratis toalett. Kjør nord-vest på Fv769. Ta av til venstre i Gullvika.

Kalvøya (Namsos, saltvann)

Kalvøya er et friluftsområde like sør for Bangsund. Ved Kalvøya er det flere langgrunne sandstrender og gratis toalett. Det er mulig å fiske fra land.

Vikvatnet (Flatanger, ferskvann)

Ved Vikvatnet Friluftsområde i Flatanger er det både bålplass, grillhus, ballbinge, gapahuk, flytebrygger og veien er tilpasset rullestolbrukere. Vannet er lett tilgengelig fra vei – ta av fra Fv766 rett før Vik kirke.

Zarinatangen (Røyrvik, ferskvann)

Zarinatangen er Indre Namdals beste badestrand. Stranden ligger ved bredden av innsjøen Limingen. Tursti på 1,6 km en vei. Tilrettelagt grillplass og rasteplass. Les mer om Zarinatangen.

Villmarksbading (Lierne, Røyrvik, Namsskogan, ferskvann)

Du kan bade i vassdrag i utmark så lenge det er i rimelig avstand fra nærmeste hus/hytte, uten ulempe for andre. Er du på tur i Børgefjell, Lierne eller Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark kan du derfor trygt ta deg en dukkert. I Lierne er det også mulig å bade ved Sisselfossen i Lierne.