Høsten i Namdalen er en magisk tid for friluftsliv med fargerike skoger og majestetisk høyfjellsterreng. I august byttes fiske i lakseelv ut med fiske i fjellvann, og det er mulig å høste fra naturens eget spiskammers.  I september og oktober åpnes det for jakt på både småvilt og storvilt.

Jakt i Namdalen
Foto: Kristian F. Nesser

Stor- og småviltjakt i Namdalen

Det er lang tradisjon for jakt i Namdalen, og det er ikke så rart. Mil etter mil med skogsområder og utmarksområder fra kyst til fjell gjør regionen til et yndet sted for jaktentusiaster fra hele Norge. Spesielt elgjakt, rådyrjakt og jakt på rype er mye utbredt i Namdalen. Annen jakt på småvilt er også mulig.

Utvalgte jaktområder og tilbydere i Namdalen

Jakt i Namsskogan

Namsskogan Fjellstyre forvalter ca. 570 000 dekar for småviltjakt og 180 000 dekar for elgjakt. De leier ut villmarkshytter som passer bra som base under jakten. Her kan du også fiske ørret og røye hvis du ønsker det.

Jakt i Namsos og Nærøysund

I de ville skogsområdene i Salen (Namsos og Nærøysund) forvalter Utmarkscompagniet 27 forskjellige jaktfelt for småviltjakt og nesten like mange jaktfelt for elgjakt. Hvert år er mange jaktlag i aksjon ved de forskjellige elgvaldene. Her er det mulig å bli med på jakt, eller jakte med lokal guide.  I Salen er det også godt innlandsfiske.

Jakt i Grong og Overhalla

Ønsker du tilrettelagt jakt med guide kan Namsentunet i Grong tilby elgjakt i nærområdet, rådyrjakt i Vikna,  eller småviltjakt. Med lokal kjentmann som guide blir du fort kjent med området. Namsen Salmon & Train Experience kan også ta deg med på jakt, enkelte deler av året.

Fiske i vann
Foto: Namsskogan Fjellstyre

Eventyrlig fjellfiske

Innlandsfiske i Namdalen foregår både i fiskevann og i elver, i nasjonalparker og på statsallmenning. Det er flere tusen fiskevann og elver i Namdalen. Bare i Namsskogan er det 800 fiskevatn der du kan prøve lykken med ørret eller røyefiske. I nasjonalparkene Børgefjell, Lierne eller Blåfjella-Skjækerfjella kan du vandre i den herlige høstnaturen og prøve fiskelykken. Ønsker du å bli med en lokal kjentmann på fisketur kan du også det, på fisketur med guide.

Hytteturer og lune innekvelder

Hvis det er ruskevær trekker de aller fleste inn for å varme seg. Høst i fjellet betyr høsting fra naturen, god lokal mat, hytteturer og peiskos. I Namdalen er det gode muligheter for å leie ei hytte for ei helg eller ei uke.  Forbered gjerne dagens fangst med kortreist tilbehør for et herremåltid i friluftslivets ånd.