Høsten i Namdalen er en magisk tid for friluftsliv med fargerike skoger og majestetisk høyfjellsterreng. I august byttes fiske i lakseelv ut med fiske i fjellvann, og det er mulig å høste fra naturens eget spisskammers. Sopp og bær er lett tilgjengelig for de fleste. I september og oktober åpnes det for jakt på både småvilt og storvilt. Når vinden blåser rundt hytteveggene kan du også finne roen inne, og kose deg med kvalitetstid med de du er glade i. Her kan du lese mer om høst i fjellet.

Stor- og småviltjakt i Namdalen

Det er lang tradisjon for jakt i Namdalen, og det er ikke så rart. Mil etter mil med skogsområder og utmarksområder fra kyst til fjell gjør regionen til et yndet sted for jaktentusiaster fra hele Norge. Spesielt elgjakt, rådyrjakt og jakt på rype er mye utbredt i Namdalen. Annen jakt på småvilt er også mulig.

Jakt i Namsskogan

Namsskogan Fjellstyre forvalter ca. 570 000 dekar for småviltjakt og 180 000 dekar for elgjakt. De leier ut villmarkshytter som passer bra som base under jakten. Her kan du også fiske ørret og røye hvis du ønsker det.

Jakt i Namsos og Nærøysund

I de ville skogsområdene i Salen (Namsos og Nærøysund) forvalter Utmarkscompagniet 27 forskjellige jaktfelt for småviltjakt og nesten like mange jaktfelt for elgjakt. Hvert år er mange jaktlag i aksjon ved de forskjellige elgvaldene. I Salen er det også godt innlandsfiske.

Jakt i Grong og Overhalla

Ønsker du tilrettelagt jakt med guide kan Namsentunet i Grong tilby elgjakt i nærområdet, rådyrjakt i Vikna,  eller småviltjakt. Med lokal kjentmann som guide blir du fort kjent med området. Namsen Salmon & Train Experience kan også ta deg med på jakt, enkelte deler av året.

Foto: Kristian F. Nesser

Eventyrlig fjellfiske

Innlandsfiske i Namdalen foregår både i fiskevann og i elver, i nasjonalparker og på statsallmenning. Det er flere tusen fiskevann og elver i Namdalen. Bare i Namsskogan er det 800 fiskevatn der du kan prøve lykken med ørret eller røyefiske. I nasjonalparkene Børgefjell, Lierne eller Blåfjella-Skjækerfjella kan du vandre i den herlige høstnaturen og prøve fiskelykken.

Fjellfiske med guide

Ønsker du å bli med en lokal kjentmann på fisketur tilbyr Tundra Tours guidet flerdagstur i fjellområdene mellom Røyrvik og Namsskogan. I Lierne kan du dra på hyttetur og bli med på guidet fisketur på fjellet med vertskapet fra Ingulfsvann-Vestre. De lærer deg det du trenger å vite om fjellfiske. Jan Bjørnar Totsås tar også med både fiskeentusiaster og nybegynnere på dagsturer eller flerdagsturer rundt Kvesjøen, Laksjøen eller Murusjøen i Lierne.

Vandring og sanking i høstfjellet

Høsten er en fantastisk tid for fjellvandring, skogstusling og stitråkking.  Enten du trives best på merkede stier eller i villere terreng vil du i Namdalen kunne finne en tur som passer deg, gjerne kombinert med fiske. Trenger du turtips? Ta en titt på vår liste med 100 turforslag  i Namdalen. Plukk gjerne med deg blåbær, tyttebær og multebær mens du går. I Namdalen er det gode mulighet for soppturer også.

Hytteturer og lune innekvelder

Hvis det er ruskevær trekker de aller fleste inn for å varme seg. Høst i fjellet betyr høsting fra naturen, god lokal mat, hytteturer og peiskos. I Namdalen er det gode muligheter for å leie ei hytte for ei helg eller ei uke.  Forbered gjerne dagens fangst med kortreist tilbehør for et herremåltid i friluftslivets ånd.