Skitur, hyttetur, isfiske, skreifiske eller besøk i Namsskogan Familiepark? Både lokale og tilreisende vil finne mye å gjøre i Namdalen i vinterferien.

Vinterferien er rett rundt hjørnet og barnefamilier over hele Norge forbereder seg på kvalitetstid hjemme, på hytta eller med familie andre steder i landet. Kanskje kommer du til Namdalen i ferien? Kanskje du er lokal og planlegger å nyte ferien hjemme? Uansett om du er lokal eller langveisfra så vil du finne mye å gjøre i Namdalen i vinterferien.

Fart og spenning ved Grong Skisenter

Vinterferie er for mange synonymt med ski og friluftsliv. Grong Skisenter og området rundt Geitfjellet er et yndet sted for vinteraktiviteter. Grong Skisenter har 4 heiser, 15 mulige nedkjøringsalternativer, terrengpark og barnebakke. Det er også flere flotte turløyper i området, for de som foretrekker langrenn. Les mer her.

På ski i løype fra kyst til fjell.

Frister det med skitur, kvikklunsj i pausene og god fart i sporet i nedoverbakkene? Fra Namdalskysten i vest til høyfjellet i øst er det mange oppkjørte skiløyper. Her kan du velge å vrake i skiløyper med og uten lys, rundturer, lange strekninger, flate områder og kupert terreng.   Du finner mer informasjon om oppkjørte skiløyper i Namdalen her.

Vinterferie i Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark har åpen vinterpark i vinterferien. Fra 16 -24 februar er parken åpen med slalåmbakke, skiheis, områder for skileik og aking. Se på dyrene og bli kjent med blant annet rev, fjellrev, gaupe, ulv og jerv. Les mer på familieparken.no.

Skreifiske på Namdalskysten

Vinteren er sesongen for skreifisket, og ved Namdalskysten kan du både leie båt og være med på guidede fisketurer. Å fiske stortorsk i barske kystomgivelser er noe alle burde oppleve! Visste du at skreien gyter fra Haugesund i sør til Finnmark i nord? I sin tid var fiskeværet Sør-Gjæslingan utenfor Namdalskysten det største fiskeværet sør for Lofoten. Ønsker du å dra på fisketur eller leie båt? Ta kontakt med: Folla EventAglen Camping, Einvika HavfiskeHasvåg FritidSelnes Camping eller Løvøen Gård.

Hyttetur i vakkert vinterlandskap

Man trenger ikke reise langt for å låne ei hytte, fyre i peisen, spille Yahtzee og kose seg inne når det snør som verst. Ta en skitur på dagen og avslutt med varm kakao foran peisen på kvelden. Namsskogan Fjellstyre har 16 villmarkshytter som kan leies og Visit Børgefjell har utleiehytter i Røyrvik. Utmarkscompagniet leier ut utmarksgårder i Vikna og Nærøy.

Fisketur på isen

Dere sitter godt påkledde på isen, med pilkestangen i hendene og ullvotter på.  Minuttene går, innimellom syns du at du kjenner noe som biter på kroken. Får du napp?  Isfiske er en fin aktivitet for familier, for gutta på villmarkstur, og for venninnegjengen på helgetur. Namsentunet tilbyr isfisketur med guide. Les om isfiske i Namdalen her.

Lek og lær i Namsos

Er det litt ruskevær kan det passe godt med en ettermiddag innendørs i regionbyen Namsos. Besøk badeanlegget Oasen – Nord-Europas største svømmeanlegg i fjell, Norsk Sagbruksmuseum, Kunstmuseet eller Namdalsmuseet for både lek og læring.