Vinterferie er tiden for fritid, hyttetur og tid sammen med de du er glade i. Uansett om du er lokal eller kommer langveisfra så vil du finne mange fine aktiviteter for familien i Namdalen denne vinterferien.

1: Vinterferie på Jørum Gård

Jørum Gård tilbyr 3 dagers (dag) leir i vinterferien. Her blir det muligheter for ridning hver dag. I tillegg får man lære å stelle og pusse hestene og hvordan man saler på hesten. Alle barna som deltar får også være med å stelle og mate gårdsdyra som er på gården. De får også lære om Horsemanship – hvordan man skal behandle og respektere hesten fra bakken.
For mer informasjon og påmelding: Vinterferie | Jørum Gård (jorum-gard.no)

Isfiske i Lierne
Foto: Marius Rua / Buckethaus

2: Isfiskeskole for store og små

Dere sitter godt påkledde på isen, med pilkestangen i hendene og ullvotter på.  Minuttene går, innimellom syns du at du kjenner noe som biter på kroken. Får du napp?

Ingulfsvann Vestre i Lierne tilbyr isfiskeskole for barn og isfisketurer med guide for familier(link).  Les om isfiske i Namdalen på linken her.

3: Fart og spenning i skibakkene

Vinterferie er for mange synonymt med ski og friluftsliv. Grong Skisenter og området rundt Geitfjellet er et yndet sted for vinteraktiviteter. Grong Skisenter har 4 heiser, 15 mulige nedkjøringsalternativer, terrengpark og barnebakke. Det er også flere flotte turløyper i området, for de som foretrekker langrenn.

Lierne Skisenter har også familievennlig skibakke.

Ski og vinterlys i Namdalen, Trøndelag
Foto: Bente Snilldal

4: På ski i løype fra kyst til fjell

Frister det med skitur, kvikklunsj i pausene og god fart i nedoverbakkene? Fra Namdalskysten i vest til høyfjellet i øst er det oppkjørte skiløyperi Namdalen. Her kan du velge å vrake i skiløyper med og uten lys, rundturer, lange strekninger, flate områder og kupert terreng. Du finner mer informasjon om oppkjørte skiløyper i Namdalen på linken her.

Hytte i Røyrvik
Foto: Bernartwood

5: Hyttetur i vakkert vinterlandskap

Man trenger ikke reise langt for å låne ei hytte, fyre i peisen, spille Yahtzee og kose seg inne når det snør som verst. Ta en skitur på dagen og avslutt med varm kakao foran peisen på kvelden. Namsskogan Fjellstyre har 16 villmarkshytter som kan leies og Visit Børgefjell har utleiehytter i Røyrvik. I Lierne leier både Ingulfsvann Vestre og Totsås ut hytter, hele året rundt. Se flere hytter i slideren under.

6: Glamping på høyfjellet

Ønsker du å prøve noe nytt kan ei natt med glamping  være midt i blinken. Glamping er komfortabel og unik overnatting, omgitt av vakker natur. Opplev snø og stjerneklare netter, nordlys og soloppganger fra en koselig glamp i fjellet.

7: Vinterferie ved Setran Gård

Setran Opplevelsesgård tilbyr gårdsferie hele året rundt, også om vinteren. Bli med på stell av dyr, kos dere ved grillhytte i nærområdet, gå på ski i løyper eller skøyter på Setervatnet. Isfiske er også mulig.