Vinterferien er tiden for fritid, hyttetur og tid sammen med de du er glade i. Uansett om du er lokal eller kommer langveisfra så vil du finne mange fine aktiviteter for familien i Namdalen denne vinterferien.

1: Fart og spenning ved Grong Skisenter

Vinterferie er for mange synonymt med ski og friluftsliv. Grong Skisenter og området rundt Geitfjellet er et yndet sted for vinteraktiviteter. Grong Skisenter har 4 heiser, 15 mulige nedkjøringsalternativer, terrengpark og barnebakke. Det er også flere flotte turløyper i området, for de som foretrekker langrenn.

2: På ski i løype fra kyst til fjell.

Frister det med skitur, kvikklunsj i pausene og god fart i sporet i nedoverbakkene? Fra Namdalskysten i vest til høyfjellet i øst er det mange oppkjørte skiløyper. Her kan du velge å vrake i skiløyper med og uten lys, rundturer, lange strekninger, flate områder og kupert terreng.   Du finner mer informasjon om oppkjørte skiløyper i Namdalen her.

3: Vinterferie i Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark har åpen vinterpark i vinterferien. Her blir det åpen slalåmbakke, skiheis, områder for skileik og aking. Se på dyrene og bli kjent med blant annet rev, fjellrev, gaupe, ulv og jerv. Les mer på familieparken.no.

Plakat for vinterferie i Namsskogan Familiepark

4: Vinterferie ved Setran Gård

Setran Opplevelsesgård tilbyr gårdsferie hele året rundt, også om vinteren. Bli med på stell av dyr, kos dere ved grillhytte i nærområdet, gå på ski i løyper eller skøyter på Setervatnet. Isfiske er også mulig.

5: Hyttetur i vakkert vinterlandskap

Man trenger ikke reise langt for å låne ei hytte, fyre i peisen, spille Yahtzee og kose seg inne når det snør som verst. Ta en skitur på dagen og avslutt med varm kakao foran peisen på kvelden. Namsskogan Fjellstyre har 16 villmarkshytter som kan leies og Visit Børgefjell har utleiehytter i Røyrvik. I Lierne leier både Ingulfsvann Vestre og Totsås ut hytter, hele året rundt. Utmarkscompagniet leier ut utmarksgårder i Namsos og Nærøysund.

6: Fisketur på isen

Dere sitter godt påkledde på isen, med pilkestangen i hendene og ullvotter på.  Minuttene går, innimellom syns du at du kjenner noe som biter på kroken. Får du napp?  Isfiske er en fin aktivitet for familier, for gutta på villmarkstur, og for venninnegjengen på helgetur. Ingulfsvann Vestre i Lierne tilbyr isfiskeskole for barn og isfisketurer med guide for familier.  Les om isfiske i Namdalen her.

7: Svømmeglede innendørs i Namsos

Er det litt ruskevær kan det passe godt med en ettermiddag innendørs i regionbyen Namsos. Oasen Svømme- og miljøsenter er åpent og byr på både basseng, varmebasseng, badstue, sklie, og boblebad.