Snøen, skiløypene, lyset, kontrastene, skreien… Det er mange grunner til å besøke Namdalen i vinter. Her har vi samlet noen av dem.

1. Sett fart ned de mange bakkene ved Grong Skisenter

Ved Grong Skisenter på Bjørgan er det fine forhold for nedkjøring på slalåmski store deler av vinteren. Foretrekker du langrenn eller fjellski kan du utfolde deg i området rundt skisenteret i oppkjørte løyper og i puddersnø.

2. Utforsk lokal historie på Namdalsmuseet

Snødekte tømmerhus, idylliske omgivelser og interessant lokal historie er bare noen av grunnene til at du bør besøke Namdalsmuseet i vinter. Det arrangeres et koselig julemarked på museet den første adventshelgen hvert år.

3. Prøv topptur med ski på beina

Trøndelag er kanskje ikke spesielt kjent for toppturer med randonee eller fjellski, men i Namdalen har vi flere fine fjell som passer til slik aktivitet.  I Indre Namdal ligger gjerne snøen mye lengre enn i kystnære strøk, noe som gjør at topptursesongen kan utvides.

4. Dra på isfisketur med hele familien

Å sitte på isen på en solfylt vintermorgen med pilkestang i hånd er både fredfullt og spennende. Dette er en aktivitet som både voksne og barn kan kose seg med, spesielt kombinert med bålkos. På visitnamdalen.com/isfiske/ kan du lese mer om isfiske, samt få litt tips til turen.

5. Lei ei hytte og dra på hyttetur med de du er glad i

Det er hundrevis av utleiehytter og koier i Namdalen. Her ser du noen av dem. Totsås har f.eks. badstu ved noen av sine hytter.

6. Ta et isbad, og varm deg i en flott sauna

Isbading på vinteren gir  adrenalinrush og velvære for kropp og sjel for de som driver med det. I Namsos kan du hoppe i havet, derretter varme deg i den nye og moderne saunaen til Dråpen Fjordbad.

7.Kjør snøscooter i ei rekreasjonsløype

Det er isfiskeløyper og rekreasjonsløyper for snøscooter i kommunene Røyrvik, Namsskogan, Grong og Lierne. Disse rekreasjonsløypene er merket og sesongen reguleres av kommunene.

8. Spenn på deg skiene og utforsk langrennsløypene

Nordmenn er født med ski på beina og det ser man aldri tydelige enn i skiløypene på vinteren. Både næringsliv, kommuner og frivilligheten samarbeider om å ha flotte oppkjørte løyper mange steder i Namdalen. Ta gjerne med både appelsin, sjokolade, «kakskiv me ganklæbb» (også kjent som brødskive med brunost) og varm drikke i dagstursekken.

9.Velg mellom 500 ølsorter på afterski på Skjenkestova

I den gamle gruvelandbyen Skorovatn finner du Skjenkestova – en sjarmerende pub med over 500 ølsorter. Etter en lang dag i fjellet passer det nok godt med et besøk i den unike puben. Mat serveres på bestilling.

10. Sovne til ulvesnork i vinter

I Namsskogan Familiepark er det satt opp fem lavvoer rett ved området for rovdyr i parken. Sovende på reinskinn kan du være heldig å våkne til ulvehyl en stjerneklar vinternatt.

11. Besøk Skreifestivalen i Rørvik

Skreifestivalen er en årlig mat- og kulturfestival i mars som hyller den viktige fiskerinæringen på Namdalskysten. Vi anbefaler spesielt et besøk på Fiskarbondens marked, dagstur ut til det levende fiskeværet Vandsøya med tradisjonsrik lunsj, og sjømatopplevelser på Pop-Up restaurant.