Når kulda har satt seg i Trøndelag er isfiske er en fin aktivitet for både store og små. Å sitte på isen på en solfylt vintermorgen med pilkestang er både fredfullt og spennende. Namdalen er en stor region med svært gode muligheter for isfiske. Spesielt i Indre Namdalen er det mye ørret og røye.

Namsskogan

Namsskogan er et eldorado for isfiske på vinteren med ørret og røye av god og stor kvalitet. Namsskogan Fjellstyre har 17 villmarkshytter til utleie, flere lokalisert ved gode fiskevann. Namsskogankortet dekker 85% av kommunens totale areal. Begynner du i Namsskogan og beveger deg inn i Børgefjell nasjonalpark kjøper du Børgefjellkortet. Besøk namsskogan-fjellstyre.no for mer informasjon.

Lierne

Lierne er nasjonalparkkommune med hele Lierne nasjonalpark. I Lierne kommune er det flere rekreasjonsløyper for snøskuter, inkludert to såkalte isfiskeløyper. Les mer fjellstyreneilierne.no.  Det er flere fine steder å fiske på isen i nasjonalparken og i kommunen generelt.

Ingulfsvann Vestre arrangerer også isfiskeskole  for store og små, og isfisketurer med guide. De leier ut hytter med inkludert fiskekort.

Røyrvik

I Røyrvik kommune kan du prøve fiskelykken på isen med fiskekortet for Namsvatn statsallmenning og Børgefjellkortet.

Grong

Grong er kanskje mest kjent for laksefiske i Namsen på sommeren, men på vinteren er det flere fine steder hvor barnefamilier kan dra på isfisketur etter ørret.

Isfiske og andre vinteropplevelser

Det er også mulig å dra på isfisketur i Høylandet, Overhalla, Namdalseid, Namsos og ellers på Namdalskysten der det er fiskevatn.

Tips for en fin tur på isen:

  • Bruk enkelt og riktig utstyr. Tilpass pilk og maggot/ikke maggot til hvilken fisk du er ute etter. Et isbor på 155mm passer de fleste arter. Isøse er også nyttig.
  • Det blir fort kaldt når man sitter stille på isen og venter på at ørreten eller røya skal bite – ta med ekstra klær og kle familien i flere lag med ull. Pass på at alle har varme sko da man fort blir kald på tærne.
  • Ta med sammenleggbar stol og godt med sitteunderlag, gjerne varme skinn for å isolere mot kulde på isen.
  • Tenn et bål og grill pølser hvis ikke fisken biter. Da koser hele familien seg selv om det blir litt venting. Varm drikke anbefales!
  • Husk fiskekort! Det er viktig å ha ordnet fiskekort før man drar på tur. På inatur.no kan du kjøpe de fleste fiskekort for områder over hele Namdalen.