Elsker du å oppleve nye steder på to hjul, eller nyte utsikten fra sykkelsetet? I Namdalen finnes det utallige vakre områder for sykling, og mange sykkelruter. På denne siden vil du finne forslag til sykkelturer i hele Namdalen, utleie av sykkel, samt linker til sider med mer informasjon.

Nasjonalparker og sykkelruter i Indre Namdal

Kommunene Grong, Lierne, Namsskogan, Røyrvik og Høylandet har utarbeidet sykkelruter med kart og beskrivelser for sykkel. Børgefjell og Røyrvik er Syklist Velkommen destinasjon.

Med sykkel i Overhalla

Overhalla er en landbrukskommunen på begge sider av vakre Namsen. Her kan du sykle rundtur fra Overhalla sentrum langs Namsen på turstien mellom Hunn og Mælen og i naturnære omgivelser på tilrettelagt tursti til Himovatnet,  samt flere andre rundet som strekker seg inn mot Namsos.

Leka Rundt – unik geologi sett fra sykkelsetet

Øya Leka er Norges Geologiske Nasjonalmonument med unik geologi, mange kulturminner og Skei Utvalgte Kulturlandskap. Det er 50 turstier og 18 padleruter på og ved Leka. Å sykle rundt Leka er en variert tur på ca. 26 km med flere muligheter for videre utfoldelse i naturen. Sykkel kan leies ved Skei Kulturtun.

Sykkelopplevelser med Namsos som base

Namsos er regionbyen i Namdalen og er en fin base for sykkelopplevelser i og rundt byen. Brurunden i sentrum, lysløypa i bymarka, ettermiddagstur til Gullvika strand (3-4 km en vei), Engan rundt (26 km) og elvelangs Namsen (55km) er bare noen av mulighetene. Ta gjerne med en piknikkurv fra Scandic Rock City. De kan også ordne leie av sykkel.

Landnåmsvegen fra Rørvik til fiskeværet Abelvær

For en del år tilbake ble Landnåmsvegen, eller Landnámsvegen, mellom Rørvik og fiskeværet Abelvær etablert som sykkelrute. Turen er 38 km og kan inngå i en lengre tur langs Kystriksveien. På Landnåmsvegen sykler du langs vakker natur, fine kulturelle stoppepunkter og hvite sandstrender ved havet.

Vakre Skrøyvdalsvegen

Skrøyvdalsvegen er en vakker veistrekning mellom Høylandet og Hofles i Nærøy. Denne veistrekningen går igjennom vill natur, langs vakre elver og forbi flere dramatiske fossefall. Skrøyvstadfossen er vel verdt et stopp, lett tilgjengelig rett ved veien. Les mer om Skrøyvdalsvegen her. 

Med to hjul i Olav Duuns rike

Det er flere sykkelruter på øya Jøa, forfatter Olav Duuns fødested. Øya er naturskjønn, idyllisk og har usedvanlig store forekomster av rådyr. En sykkeltur på øya går igjennom slakt terreng med få stigninger. Se kart og ruteforslag for sykkelturer på Jøa her.

Sykkelutleie og Syklist Velkommen bedrifter

Du kan leie sykkel flere steder i Namdalen. Noen bedrifter er også Syklist Velkommen bedrifter, en del av nettverket Cycling Norway. Her finner du bedrifter med fokus på sykkel i Namdalen.