Fra gammelt av var høstferien en tid der både barn og voksne måtte trå til i potetåkeren, men nå er høstferien en favoritt for hytteturer, familietid og uteaktiviteter. Her har vi har samlet 9 familievennlige aktiviteter til høstferien i Namdalen.

1. Få villmarksfølelse på hyttetur

Få ting er så hyggelig som fyr i peisen, Yahtzee, kakao og alt det som hører med på hyttetur. Namsskogan Fjellstyre har hele 16 villmarkshytter som du kan leie.

Visit Børgefjell har utleiehytter i Røyrvik. Utmarkscompagniet leier ut utmarksgårder i Vikna og Nærøy. For en unik hytteopplevelse anbefaler vi å overnatte i ei tretopphytte ved Himmelhøy.

2. Gå på fottur omgitt av vakre høstfarger

Enten du ønsker en kort familietur, en topptur med utsikt eller en ettermiddagstur i nærmarka så finner du informasjon på visitnamdalen.com/fjellturer-og-vandring/.

3. Bli med på dyrestell og andre gårdsopplevelser ved Setran

Ved Setran Opplevelsesgård kan hele familien bli med på foringsrunden til dyrene på gården, bl.a. kaniner, høner, katter, hunder, griser, geiter, sauer og islandshester. Det tilbys guidede gåturer og fisketurer, samt rideturer for barn og unge.

4. Sov godt ute i ei hengekøye

Kalde, klare netter med vanvittige solnedganger gjør at høsten er en av de fineste tidene på året for å sove ute. I Norges første hengekøyepark på Jøa kan du leie ei hengekøye, sove med havutsikt og er du heldig ser du også nordlyset danse over himmelen før du sovner. 19.10.19 inviteres det til hengekøyenatt i parken.

5. Smak sesongens beste lokalmat

Høsten er tiden for sopp, bær, selvplukkede gulerøtter og nypoteter og viltkjøtt fra jakt. Fersk og kortreiste matspesialister fra Namdalen smaker godt både på tur og til middag. Vi anbefaler spesielt ost fra Gammel-Erik, Li-Bab fra LiVerten, kanelboller fra Jørem, kjøtt fra Leksås Gårdsmat eller badsturøkt kjøtt fra Skorovasmat, på tradisjonelt namdalsk vis.

6. Besøk rovdyrene i Namsskogan Familiepark i høstferien

Det går mot vinter og flere av dyrene i Namsskogan Familiepark har begynt å skifte til vinterpels og farger. I høstferien er parken åpen med daglige runder med rovdyrforing. På familieparken.no ser du hvilke andre gøyale aktiviteter man kan delta på i parken, f.eks. klatrepark.

7. Padle i den Namdalske skjærgården

Padlesesongen er på hell, men også på høsten kan eldre barn og voksne bli med på guidede turer i havkajakk med Explore Ytre Namdal. Flatanger Adventure og Brakstad Hamn leier ut kajakk. Har dere egne kajakker finner dere merkede padleruter i forskjellig vanskelighetsgrad på visitnamdalen.com/kajakk-og-padleruter-i-namdalen/.

8. Opplev varmen i en av Norges beste garnbutikker

Dagene er kortere, levende lys tennes og Strikkeburet i Grong byr på lett servering og koselig atmosfære. Vi anbefaler en kjøretur langs Namsen, fra gårdsbutikk til gårdsbutikk. Her finner både store og små noe spennende å se eller smake på.

9. Shop ‘til you drop på høstsalg eller koselige aktiviteter innendørs

På høsten selger ofte butikker ut både sommervarer og vintervarer fra fjorårets sesong. På Namsos Storsenter, Amfi Namsos og Overhalla varesenter kan du få en tidlig start på julegavene, handle turutstyr til gode priser eller finne den perfekte ulla til vinteren som kommer. Når du først er i byen, ta meg hele gjengen og dra på svømming i Oasen.