Fra gammelt av var høstferien en tid der både barn og voksne måtte trå til i potetåkeren, men nå er høstferien en favoritt for hytteturer, familietid og uteaktiviteter for å nyte den fargerike årstiden. Her har vi har samlet 9 familievennlige aktiviteter til høstferien i Namdalen.

1. Få villmarksfølelse på hyttetur

Få ting er så hyggelig som fyr i peisen, Yahtzee, kakao og alt det som hører med på hyttetur. Namsskogan Fjellstyre har 16 villmarkshytter til leie, og Visit Børgefjell har utleiehytter i Røyrvik. Utmarkscompagniet leier ut utmarksgårder i Vikna og Nærøy. For en unik hytteopplevelse anbefaler vi å overnatte i ei tretopphytte ved Himmelhøy.

2. Gå på fottur omgitt av vakre høstfarger

Enten du ønsker en kort familietur, en topptur med utsikt eller en ettermiddagstur i nærmarka så finner du informasjon på visitnamdalen.com/fjellturer-og-vandring/.

3. Bli med på dyrestell og andre gårdsopplevelser ved Setran

Ved Setran Opplevelsesgård kan hele familien bli med på foringsrunden til dyrene på gården, bl.a. kaniner, høner, katter, hunder, griser, geiter, sauer og islandshester. Det tilbys guidede gåturer og fisketurer, samt rideturer for barn og unge.

4. Sov godt ute i ei hengekøye

Kalde, klare netter med vanvittige solnedganger gjør at høsten er en av de fineste tidene på året for å sove ute. I Norges første hengekøyepark på Jøa kan du leie ei hengekøye, sove med havutsikt og er du heldig ser du også nordlyset danse over himmelen før du sovner. 19.10.19 inviteres det til hengekøyenatt i parken.

5. Smak sesongens beste lokalmat

Høsten er tiden for sopp, bær, selvplukkede gulerøtter og nypoteter og viltkjøtt fra jakt. Fersk og kortreiste matspesialister fra Namdalen smaker godt både på tur og til middag. Vi anbefaler spesielt ost fra Gammel-Erik, Li-Bab fra LiVerten, kanelboller fra Jørem, kjøtt fra Leksås Gårdsmat eller badsturøkt kjøtt fra Skorovasmat, på tradisjonelt namdalsk vis.

6. Besøk rovdyrene i Namsskogan Familiepark i høstferien

Det går mot vinter og flere av dyrene i Namsskogan Familiepark har begynt å skifte til vinterpels og farger. I høstferien er parken åpen med daglige runder med rovdyrforing. På familieparken.no ser du hvilke andre gøyale aktiviteter man kan delta på i parken, f.eks. klatrepark.

7. Padle i den Namdalske skjærgården

Padlesesongen er på hell, men enda kan grupper booke guidede turer i havkajakk med Explore Ytre Namdal eller Vik Kajakk. Har du egen kajakk finner du merkede padleruter i forskjellig vanskelighetsgrad på visitnamdalen.com/kajakk-og-padleruter-i-namdalen/.

8. Opplev varmen i en av Norges beste garnbutikker

Dagene er kortere, levende lys tennes og Strikkeburet i Grong byr på lett servering og koselig atmosfære. Det er et stort utvalg garn og håndverksvarer i gårdsbutikken.

9. Shop ‘til you drop på høstsalg

På høsten selger ofte butikker ut både sommervarer og vintervarer fra fjorårets sesong. På Namsos Storsenter, Amfi Namsos og Overhalla varesenter kan du få en tidlig start på julegavene, handle turutstyr til gode priser, finne den perfekte ulla til vinteren som kommer eller slappe av på kafé med de du er glad i.