Fra gammelt av var høstferien en tid der både barn og voksne måtte trå til i potetåkeren, men nå er høstferien en favoritt for hytteturer, familietid og uteaktiviteter. Her har vi har samlet 9 familievennlige aktiviteter til høstferien i Namdalen.

1. Få villmarksfølelse på hyttetur

Få ting er så hyggelig som fyr i peisen, Yahtzee, kakao og alt det som hører med på hyttetur. Namsskogan Fjellstyre har hele 16 villmarkshytter som du kan leie.

Visit Børgefjell har utleiehytter i Røyrvik. Utmarkscompagniet leier ut utmarksgårder i Nærøysund. For en unik hytteopplevelse anbefaler vi å overnatte i ei tretopphytte ved Himmelhøy, eller ei natt i glamp hos Glamp Skorovatn eller Arctic Dome Namdalen.

2. Gå på fottur omgitt av vakre høstfarger

Enten dere ønsker en kort familietur, en topptur med utsikt eller en ettermiddagstur i nærmarka så finner du et turforslag som passer deres ønsker på visitnamdalen.com/fjellturer-og-vandring/.  På ut.no finner du også mange turforslag for kommunene  i Namdalen.

3. Bli med på dyrestell og andre gårdsopplevelser ved Setran

Ved Setran Opplevelsesgård kan hele familien bli med på foringsrunden til dyrene på gården, bl.a. kaniner, høner, katter, hunder, griser, geiter, sauer og islandshester. Det tilbys guidede gåturer og fisketurer, samt rideturer for barn og unge.

4. Magisk friminutt hos Lensmannsgården

Hvis været ikke spiller på lag kan et kreativt friminutt med familien være midt i blinken. Hos Lensmanssgården kan små og store lære om glasskunst og lage sine egne små og store kunstverk, med god veiledning fra vertskapet. I verkstedet får familien prøve noe nytt sammen i trivelige og kreative omgivelser. Kreative friminutt varer 1-2 timer, eller lengre ved forespørsel.

5. Smak sesongens beste lokalmat

Høsten er tiden for sopp, bær, selvplukkede gulerøtter og viltkjøtt fra jakt. Ferske og kortreiste matspesialiteter fra Namdalen smaker godt både på tur og til middag. Vi anbefaler at du prøver ost fra Gammel-Erik, eller Litlvea Gård,  Li-Bab fra LiVerten, kanelboller fra Jørem, kjøtt fra Holstad Gård eller badsturøkt kjøtt fra Li-snadder, røkt på tradisjonelt namdalsk vis.

6. Besøk dyrene i Namsskogan Familiepark i høstferien

Det går mot vinter og flere av dyrene i Namsskogan Familiepark har begynt å skifte til vinterpels og farger. I høstferien er parken åpen med daglige runder med rovdyrforing. På familieparken.no ser du hvilke andre gøyale aktiviteter man kan delta på i parken, f.eks. klatrepark.

7. Padle i den Namdalske skjærgården

Padlesesongen er på hell, men også på høsten kan ungdom og voksne bli med på guidede turer i havkajakk med Explore Ytre Namdal. Flatanger Adventure leier ut kajakk. Har dere egne kajakker finner dere merkede padleruter i forskjellig vanskelighetsgrad på visitnamdalen.com/kajakk-og-padleruter-i-namdalen/.

8. Opplev den varme stemningen i en gårdsbutikk

Dagene er kortere, levende lys tennes og gårdsbutikkene i regionen byr på sjarmerende produkter og trivelig servering. Vi anbefaler en kjøretur langs Namsen, fra gårdsbutikk til gårdsbutikk, eller en tur ut til øya Jøa utenfor Namsos. Her finner både store og små noe spennende å se eller smake på.

9. Shop ‘til you drop på høstsalg eller koselige aktiviteter innendørs

På høsten selger ofte butikker ut både sommervarer og vintervarer fra fjorårets sesong. På Namsos Storsenter og Amfi Namsos kan du få en tidlig start på julegavene, handle turutstyr til gode priser eller finne den perfekte ulla til vinteren som kommer. Når du først er i byen, ta meg hele gjengen og dra på svømming i Oasen.