Elvekanten Ysteri (Gammel Erik)

Elvekanten Ysteri (Gammel Erik)

Ysteriet Gammel Erik startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i år 2000. Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynte sitt eget ysteri.

Det intense valget falt på det nedlagte samfunnshuset i Namskogan. Der de ominnredet Carlos kjelleren til meieri og hovedetasjen til bolig.

Utgangspunktet for produksjonen har hele tiden vært Gaudatype, som Carlos med tiden har utviklet til sine egne varianter av den tradisjonelle fastosten – både med og uten urter.

Per idag har ysteriet fire forskjellige oster i sitt utvalg, med den vellagrede Gammel-Erik som selve flaggskipet. Den største av de to variantene lagres opptil et helt år før salg. I tillegg lages det fastoster tilsatt med urter som ramsløk, spisskum og bukkehornsløver.

Gammel Erik ysteri ligger ved E6 i Namsskogan sentrum. Det gule store huset dekorert med ostehull er ikke å ta feil av. Her kan du stoppe og kjøpe med deg ostene. Vil du vite mer, forteller de gjerne om osteproduksjonen også.

Ostene er også i salg på enkelte dagligvarer rundt om i Trøndelag, men den kan også bestilles ved direkte kontakt.

Ta gjerne kontakt på epost, telefon eller via deres Facebook sider.

 

Tidspunkt
Fasiliteter
UkedagerDatoTidBeliggenhet
mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag01.08.2022
01.08.2023
10:00
16:00
  • Klassifisering
    • European Region of Gastronomy

Sjekk ut steder i nærheten