Eventyr til fots…

Foretrekker du markerte stier eller urørt villmark? Bynære turer eller turer langt fra nærmeste tettsted? Topptur med utsikt over havet eller vandring i høyfjell? I Namdalen finner du turer som passer deg og reisefølget ditt, uansett om du ønsker villmark eller bare skikkelig fine turer langs markerte løyper.

Turforslag: Turer på vei og i lett terreng

Dette er nærturer og familieturer som er lett tilgjengelige og mulige for de fleste å gå. Disse utvalgte turene passer bra som ettermiddagstur og krever ikke spesielle ferdigheter. Noen av turene går på vei, noen på sti, men til felles har de relativt lite stigning og terreng som passer de fleste.

Turforslag: Lette fjellturer

Lette fjellturer er litt mer krevende enn turer i lett terreng, men vil ofte gi god utsikt og fine opplevelser i litt mer utfordrende terreng. Disse turene er blå/middels og i noen tilfeller rød/krevende, men vil være mulig for både store og små å gå. Disse fjellturene er fine treningsturer eller ettermiddagsturer. Bynære fjellturer i Namsos finner du her. 

Turforslag: Fjellturer og toppturer

Fjellturer og toppturer er turer turer med blå/middels og rød/krevende vanskelighetsgrad. Dette er toppturer med god utsikt, gjerne med en god del stigning. Disse turene anbefales for de som ønsker litt mer utfordrende turer.

Turforslag: Vandring og flerdagsturer

Vil du ta en pause fra hverdagen og utfordre deg fysisk? Vandreturer er lengre turer for vandring, enten lange dagsmarsjer eller flerdagsturer. Noen av turene er merket, andre passer best for erfarne turfolk med kunnskaper om kart og kompass. Her finner du villmarksturene, de lange fisketurene og fjellvandring med utsikter som vil ta pusten fra deg.