Ta med familien på en koselig helgetur fra Trondheim, Steinkjer eller Namsos der naturen står i høysetet. Med utgangspunkt i en tur langs en helt vill omvei i Lierne og Namsskogan kan både store og små få villmarksfølelsen, finne roen og nyte kvalitetstid sammen. Scroll videre for inspirasjon til en spennende friluftshelg som passer den litt eventyrlystne familien.

Fredag

Tidlig på fredag kjører dere i samlet flokk mot Lierne. Ta av fra E6 ved Formofoss i Grong, følg skilt mot Sandvika og Lierne

Jente ved foss i Lierne, Trøndelag
Foto: Kristian F. Nesser

Veien snirkler seg langs elva Sanddøla, over Lifjellet og forbi en nasjonalpark og et naturreservat med vakker utsikt hele veien. Her vandrer elg og rein, ørreten hopper og rypene flyr høyt.

Nasjonalpark-bauta, Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark
Foto: Kristian F. Nesser

Ta gjerne en tur til fots opp til bautaen ved innfallsporten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Nasjonalparl-bautaen står ved grensen til nasjonalparken, til minne om da HKH Kronprinsesse Mette-Marit åpnet parken. Turen er 2,5 km hver vei, på merket sti. Trykk her for å se lengre turbeskrivelse.

Kjør så videre til tettstedet Sandvika. Her kan dere handle mat til helgen. Ta lunsjen eller middagen på LiVERTEN (prøv en Li-bab!) før turen går videre innover mot svenskegrensen. I Sandvika kan dere også ta en titt på utstillingen til Besøkssenter nasjonalpark Lierne eller geologiparken like utenfor senteret.

rnatting.

Hyttetur i Lierne
Foto: Ingulfsvann Vestre

Naturnær overnatting i Lierne

Overnatte i komfortable hytter ved Ingulfsvann Vestre. Her er svært godt ferskvannsfiske og store naturområder som kan utforskes til fots.  La hele familien prøve fiskelykken, bade og kose seg langt fra hverdagen. Guidede fisketurer tilgjengelig.

Sørsetra i Lierne
Foto: Totsås

Det er også flere  hytter på Sørsetra som leies ut av Totsås. Her kan du leie sykler, kanoer eller kajakker som du kan utforske området rundt Laksjøen med. Det er gode muligheter for fiske også her. Dere kan også bli med verten Jan Bjørnar på guidede turer i bjørneland.

Flere overnattingssteder og opplevelser finner du under.

Lørdag

Etter en rolig morgen kjører dere videre rundt den vakre Tunnsjøen mot E6, via gruvebyen Skorovatn. Ta dere tid til å stoppe langs veien; Her vil dere se mye vakker natur, fugler og annet dyreliv.

Skorovas
Foto for Skjenkestova, av: Hanen.

Skorovatn

Skorovatn har bare et tjuetalls fastboende i dag, men her er det allikevel butikk, kapell og pub. I Skorovatn kan du velge å ta ei overnatting eller to i domen til Glamp Skorovatn for en spesiell opplevelse, tett på naturen.

Namsskogan Familiepark

Etter å ha opplevd Skorovatn går turen videre til Trones i Namsskogan. Her kan dere spise en familievennlig lunsj eller middag ved Kroa og gå en spennende liten fjelltur til Tunnsjøåsen.

Hvis dere ikke overnattet i Skorovas har dere enda en mulighet til unik overnatting her. Sjekk inn på Namsskogan familiepark for overnatting i rovdyrcamp/gamme. Tenn bål, grill pølser og varm marshmallows på pinne. Om kvelden og natten vil dere ha parken for dere selv med gode muligheter for å vandre rundt og observere dyrene i eget tempo.

Søndag

Overnattet dere i Skorovatn går turen nå til parken for en dag med lek og læring.

Overnattet dere i parken pakker dere nå sammen, går en siste runde i parken før den åpner og sjekker ut. Med billetter til parken kan dere velge å bruke resten av dagen på å bli bedre kjent med dyrene, klatre i klatreparken, zip-line eller andre flotte aktiviteter.

God tur!

Du vil kanskje også like...