Lierne/Lijre er en av Norges største kommuner i areal, men har med sine 1300 innbyggere betydelig flere ryper enn mennesker. Denne fantastiske villmarkskommunen innbyr til aktiv ferie, hyttekos, jakt og fiske. Lierne er nasjonalparkkommune med hele Lierne nasjonalpark og deler av Blåfjella-Skjækerfjella innenfor sine grenser. Her finner du 8 gode grunner til å besøke Lierne.

1. Nasjonalparkene.

For erfarne turfolk er Lierne  et yndet område for å leve ut jakt-, fiske- og friluftsdrømmer, hele året rundt. Ønsker du å få et inntrykk av naturen i nasjonalparkene uten å gå de lengste fotturene er turen inn til bautaen ved grensen til Blåfjella-Skjækerfjella eller turen inn til bautaen i Lierne nasjonalpark passende. Ta gjerne et stopp ved Besøkssenter nasjonalpark Lierne for å få tips til turen og Lierne Geologipark  for å lære litt om området.

2. Smaken av en lokal Li-bab.

En Li-bab? Ke bab e det? Jo, en Li-bab er en lokal variant av kebab med reinskav, tyttebærrømme og steinovnsbakt mjukbrød fra Liverten. Nam!
Lokale produkter av røye og andre matspesialiteter får du fra Li-snadder.

3. Rappellering ved Sisselfossen.

For det ultimate adrenalinkicket burde du bli med Jan Bjørnar Totsås til Sisselfossen på en herlig  rappelleringstur. Fottur med guide eller fottur og rappellering, uansett hva du velger så er det få steder i Namdalen som er mer insta-vennlig!

4.  Tusenvis av fiskevann.

I Lierne finner du nærmere 2000 fiskevann der ørret og røye vaker. Noen vann har også gjedde og harr, og  i Kvesjøen fiskes det årlig  rekordstor canadarøye. Nordlikortet og Sørlikortet lar deg fiske i 2/3 av kommunen.

Ønsker du guide på fisketuren kan Totsås tilby både fiske fra land og i båt. Ved Ingulfsvann-Vestre tar de med familier og grupper på lærerike fisketurer med lokalkjent guide.

5. Lokale kulturarrangement.

Det er flere arrangement i Lierne  i løpet av året, blant annet den kulturelle Li-martnan, førjulsmartnan, friluftsteatret Pe-torsa og festivalen Totsåsrock. Benytt muligheten til å handle lokale matvarer, håndverk og andre varer. Overnatt gjerne på på Lierne Gjestegård eller lei ei hytte mens du er i Lierne.

6. Kvelia Utvalgte Kulturlandskap.

Er du interessert i historie burde du ta turen til Kvelia. Bygda er et av flere Utvalgte kulturlandskap med spesiell status, blant annet på grunn av den fredede Oppgården. Du kan også besøke Nordli bygdemuseum og Sørli museum for å se historiske bygdetun fra 1700- og 1800-tallet. 

7. Villmarkscamping på øy i Ingulfsvann.

Spleis gjengen eller familien sammen med en  annerledes og original opplevelse. Boi lavvo i en skikkelig villmarkscamp, fisk og nyt tiden sammen. Villmarkscampen ligger på en egen øy i Ingulfsvann, uten strøm, vei og innlagt vann. Her kan du altså leie en egen øy, garantert en minneverdig turopplevelse!

8.   Turer i bjørneland med guide.

Jan Bjørnar Totsås tar dere gjerne med på bjørnesafari rundt Muru i Lierne. Muru er kjent for å være hjem til et stort antall bjørner. På turen kokes det kaffe på bål mens guiden forteller om bjørnens rike. Så starter turen enten til fots, med sykkel eller en kombinasjon. Underveis lærere dere om sportegn. Kanskje får du også se en bjørn?  Lengre turer med bjørnespaning i bil er også mulig.