Vinteren nærmer seg i Namdalen og når temperaturen faller under nullpunktet begynner også forberedelsene til jul. Ønsker du en helgetur nord i Trøndelag?

Les videre for forslag til ei koselig førjulshelg i kulturbyen Namsos.

Sov godt i Namsos

Overnatting  i gitarseng på hotell, i feriehus eller i ei tretopphytte? Her finner du overnatting i Namsos.

Fredag

Uansett når du ankommer på fredag vil du kunne nyte kvelden med de du er glade i. Start kvelden med middag på Tino’s Restaurant. Utnytt så det yrende kulturlivet i byen. Det er flere konserter, juleshow, kinoforestillinger og lignende i Namsos i førjulstiden. Disse avholdes under gjeldene smittevernsegler og kan trygt oppleves.

Noen arrangement er på fredag, noen på lørdag og noen midt i uken. Forslaget til helgetur kan tilpasses slik at det passer med akkurat det du vil oppleve. Kanskje en kirkekonsert med juleklassikere eller en konsert med Stage Dolls er midt i blinken?

Etter litt kulturelt påfyll, følg gjerne promenaden mot «Vinsjan på kaia», kunst- og kulturinstallasjonen ved Namsos havn.

Lørdag

Nyt og ha god tid med frokost på hotellet, eller start dagen med en god kopp kaffe på koselige Krus Kaffebar eller Hamstad Bakericafe.

Bruk så formiddagen til å vandre gjennom sentrum. Her kan du handle julegaver og lokal mat.

Namsos har to kjøpesenter: Namsos Storsenter og Amfi Namsos. Tilsammen er det nesten 60 forskjellige butikker i kjøpesentrene, og gode muligheter for å finne julegaver til både store og små.

I byens julepyntede handlegate finner du også et utvalg butikker, blant annet en utmerket butikk for lokal mat. Husk å ta en selfie med statuen av Åge Aleksandersen på Festplassen!

Etter en god lunsj anbefaler vi et besøk på et av byens museer: Norsk Sagbruksmuseum, Kunstmuseet NordTrøndelag og Namdalsmuseet. Hvert år er det et koselig julemartna på Namdalsmuseet. Kunstmuseet NordTrøndelag har utstillinger hele året rundt. Er du interessert i Trønderrock kan du ta turen til Rock City opplevelsessenter.

Søndag

Start med en rolig søndagsfrokost og pakk en matpakke for dagen.

Namsos er omgitt av vakker natur og før avreise hjemover kan dere utforske noen av turene i nærområdet til fots.  Rusle i bymarka eller ta fatt på en lengre fjelltur, alt etter eget ønske. Fra paviljongen på Klompen 114 moh. får du byens beste utsikt.

Er det ruskevær kan dagen brukes inne i Oasen svømme- og miljøsenter – Nord-Europas største svømmeanlegg i fjell.

Finn flere opplevelser i Namsos