Ta med familien på van(n)vittige kystopplevelser langs vakre Namdalskysten. Blant tusenvis av øyer kan dere øyhoppe, vandre på merkede stier, bade og finne roen i idylliske omgivelser. Lærerrike møter med lokalt dyreliv og kultur er også mulig.  Her får dere ti tips til opplevelser.

Foto: Mariann Aune

1. Gå en fottur på geologiøya Leka

Her vandrer du på jordens indre i fascinerende landskap. Det er 50 skiltede fotturer Leka. Turene varierer i vanskelighetsgrad.

Gårdsferie på Setran Gård
Foto: Jørgen Hjelmsøy

2. Hils på dyrene på Setran Gård

Besøk Setran Opplevelsesgård for en «nedpå» ferie med store og små. Her kan du overnatte, blir med på guidede fisketurer eller får omvisning på gården. Stille og rolige omgivelser, harmoni og kos med dyrene gjør dette til et virkelig minnerikt stopp på reisen.

3. Lær om kystkultur på Kystmuseet Rørvik

Kystmuseet Rørvik formidler historier og kultur fra kysten, hele året rundt.  Besøk utstillingen på museet, få omvisning i Berggården eller sov i en autentisk rorbu i fiskeværet Sør-Gjæslingan (om sommeren).  I sommersesongen kan dere også  bli med på dagsturen «en unik tidsreise i sjømathistorien» som arrangeres i samarbeid med SalmoNor.

Stranden Kjeksvika ved Abelvær
Foto: Bente Snildal

4. Slapp av på ei hvit sandstrand

Gjemt i lune viker blant øyene på Namdalskysten er det mange hvite sandstrender og andre flotte badeplasser. En varm sommerdag kan familien kose seg i vannkanten, uansett om en befinner seg i Flatanger, Namsos, Nærøysund eller Leka. Trykker du på denne linken vil du finne noen tips til offentlige badeplasser. 

5. Bli med på ørnesafari i Flatanger

La Ørnemannnen Ole Martin ved Norway Nature ta dere med ut på en spennende tur i Flatangers skjærgård. Hils på måken Charlie, se den majestetiske havørnen på nært hold og skap minner for livet sammen.

6. Se Namsos fra Klompen

Er dere i Namsos bør dere ta turen opp til byens beste utsiktspunkt: Klompen. Utsiktspunktet ligger 114 moh og turen passer for de aller fleste. Følg gjerne Rockestien fra Scandic Rock City til toppen. Turen er tilrettelagt med asfaltert vei helt opp.

7. Besøk et oppdrettsanlegg med RIB

I Flatanger kan dere bli med Bjørøya ut til oppdrettsanlegget i RIB. Besøk merdkanten, lær om den blå næringen og få et spennende innblikk i lakseoppdrett.

8. Prøv fiskelykken

Frister det med selvfisket torsk eller sei til middag? Kanskje barna skal få prøve fiskelykken for første gang? På Namdalskysten kan du leie båt eller dra på guidet fisketur med flere tilbydere.

9. Øyhopp med hurtigbåt

Hurtigbåten som går mellom øyene på Namdalskysten egner seg godt til øyhopping både med og uten sykkel. Start turen i Namsos og besøk Jøa, Abelvær, Sør-Gjæslingan, Rørvik og Leka. Her er det mange kystopplevelser som bare venter på å bli oppdaget.

10. Prøv dresin-sykling på Namsosbanen