Overhalla kommune ligger på begge sider av lakseelva Namsen. Navnet Overhalla stammer fra det norrønske «Æfri Halfa» og det er mye historie i kommunen og flere hundre kulturminner. Her kan du lese om seks attraksjoner og ting å se i Overhalla.

1. Utsikten fra Skjørlandshatten

Turområdet ved Himovatnet er et populært friluftsområde for Overhallas innbyggere. Fra parkering ved Solem kan du følge gruset og rullestolvennlig vei til Himovatnet (10 km), spise lunsj ved en av de fine bålplassene, eller ta av til fots opp til Skjørlandshatten 431 moh. Fra toppen får du 360 graders utsikt over Overhalla, deler av elva Namsen og deler av Namsos kommune.

2. Laksetoget over Namsen

På ei gammel jerbanebru over Namsen står fire utrangerte togvogner fra NSB, omgjort til overnattingssted og sommercafé.  Namsen Salmon & Train Experience tilbyr unik overnatting, laksefiske i verdensklasse og kan tilby av jakt med guide på høsten.

3. Namsen fra Sørsivegen

Den over 200km lange lakseleva Namsen har noen av sine vakreste partier i Overhalla. Å kjøre Sørsivegen er en fin aktivitet hele året rundt. Mens du kjører vil du passere idylliske laksegårder, historiske Trønderlån, se fugler (om sommeren) og kanskje også en elg eller to. Sellæghylla har mange flotte fiskeplasser og er et vakkert skue langs elva.

4. Ranem kirke

Ranem kirke er ei middelalderkirke ved Ranemsletta i Overhalla. Den ble bygget i 1187 og har originale utsmykninger i sten fra tiden den ble bygget. Dette er en av Namdalens flotteste kirker og tar seg godt ut som fotomotiv. Om sommeren er dette en veikirke, åpen for besøkende.

5. Gravhaugene på Bertnem

Områdene elvelangs Namsen har vært hjem til viktige gårder, handelssteder og møteplasser siden jernalderen. Det er i dag mange kulturminner langs elva, blant annet gravhaugene på Bertnem. Disse gravhaugene kan ses fra Fv760. Det er rasteplass og informasjonsskilt ved veien på Bertnem.

6. Trønderlåna ved Fru Opdal Gårdshotell

Fru Opdal Gårdshotell har flere hundre års historie bak seg. Den grønne Trønderlåna på tunet er uten tvil en attraksjon du må oppleve og se i Overhalla. Her tar den syvende Fru Opdal imot grupper av alle størrelser til koselige arrangement i tradisjonsrike omgivelser.

Eldhuset på Haugum Gård byr på lokal mat og øl. Les mer om Overhalla kommune på visitnamdalen.com/overhalla/.