Du tenker kanskje ikke på Trøndelag som en region med mange fossefall og dramatiske fjell, men i Namdalen er det fantastiske skuer i den varierte og ville naturen. Det er utallige elver, vann og fosser i Namdalen. Her har vi plukket ut seks fossefall som er majestetiske, fine fotomotiv eller lett tilgjengelig fra vei.

Skrøyvstadfossen, Nærøysund

Skrøyvstadfossen er en spesielt fotogen foss langs den flotte Skrøyvdalsvegen mellom Høylandet og Salsbruket. Fossen har et fall på ca. 60 meter og er lett tilgjengelig rett ved Skrøyvdalsvegen, Ca 35 km fra Høylandet.

Grongstadfossen, Høylandet

Grongstadfossen ligger i dramatiske omgivelser i Høylandet kommune.Fossen har et fall på 75 meter og har vært viktig gjennom historien både for laksefiske og for tømmerindustrien. Utsiktspunkt mot fossen er skiltet fra Fv17 rett sør for Høylandet sentrum. Spesielt majestetisk på våren eller i perioder med mye nedbør. Det er tursti ned til bunnen av fossen fra utsiktspunket.

Storfossen, Røyrvik

Storfossen/ Stoerre-garse er et dramatisk fossefall over flere trinn og ca. 90 høydemeter fall i Jengelvassdraget i Børgefjell/Byrkije nasjonalpark, i kommunen Røyrvik. Fossen renner ut i Namsvatnet, en av de mest brukte inngangsportene til nasjonalparken. Fossen er kun tilgjengelig til fots evt. med båt, kano eller kajakk over Namsvatnet. Les mer om Børgefjell og Røyrvik på visitborgefjell.com

Sisselfossen, Lierne

Sisselfossen er et yndet turmål i nasjonalparkkommunen Lierne. Fossen er en av de største fossene i Trøndelag med en fallhøyde på litt over 100 meter. Merket tursti til utsiktspunkt for fossen.

Helvetesfossen, Namsskogan

Denne flotte fossen er også i Børgefjell/Byrkije nasjonalpark, i Namsskogan kommune. Fossen kan nås fra innfallsport Smalåsen/Smeelehaesie nord i kommunen, ca. 8 km fra startpunkt. Gå først inn mot Namskroken/Nåamesjenmåelhkie, følg deretter elva sørover forbi Jofossen og så til Helvetesfossen/Lijkiehagke.

Tømmeråsfossen, Grong

Tømmeråsfossen i Grong er mest kjent som den kuleste naturlige badeplassen i Midt-Norge, kanskje til og med i hele Norge. Fossen ligger ca 2,5 km fra Grong sentrum med en fallhøyde på ca. 23 meter. Ved bunnen av fossen er Tømmeråshøla der elva Sanddøla og fossen har formet naturlige sklier, kulper og fine svaberg for de som vil sole seg. Det er turstier i området.