VeFoto: Norvegd Kystmuseet i Nord-Trøndelag/Norveg finner man en rekke spennende tilbud, både i Kystkultursenteret Norveg og de øvrige historiske bygningene midt i Rørvik sentrum, deriblant Berggården gamle handelssted.

For den som ønsker å vite mer om Berggården og det historiske Rørvik er det verdt å bli med tjenestepiken Pernille Olsdatter Buøy  på en runde med fortellerteateret «Rørvik anno 1909». Plutselig befinner man seg over 100 år tilbake i tid hvor en får innblikk i livet i og rundt handelsstedet Berggården og framveksten av Rørvik som knutepunkt midt i skipsleia. Manuset er skrevet og iscenesatt av Kjellrun Åsgard, en kjent person i teatermiljøet i Vikna.

Kystmuseet, Norveg. Foto: Tom GustavsenI kystkultursenteret Norveg gir  utstillinga «Landet med det store havet utenfor» deg de store linjene i vår 10 000 årige historie, fra de første menneskene fulgte isen nordover frem til dagens utfordringer som en av verdens ledende fiskeri- og sjømatnasjoner. . En del av utstillingen i Norveg er landbasert visningssenter for havbruk og forteller om laksens liv fra den som egg klekkes via livet i laksemerden til den ligger på kokkens bord. Man kan kombinere besøket i visningssenteret med båtturen ”En unik tidsreise i sjømathistorien”  ut til oppdrettsanlegg i sjø tirsdager, torsdager og fredager i tidsrommet 26. juni – 3. august. Bookes online.

I dFoto: Kristian Nesser/Visit Namdalenet fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan ønskes gjester velkommen til å bli bedre kjent med de gamle fiskeritradisjonene på dagsturer med hurtigbåten (lørdag/søndag)  eller med overnatting i historiske rorbuer.  I Restaurant Norveg kan en smake på de lekreste matretter tatt rett fra det store matfatet vi bor i! Her finner du både lunsj- og middagsretter.

Se her for mer informasjon om Kystmuseet Norveg og deres åpningstider.

Åpningstider:

SOMMERSESONG 01.06.-31.08:

Det er utvidet formidlingstilbud med fortellerteateret “Rørvik anno 1909″ i juli.

Juni og august:

Museet, turistinformasjonen, kafè og restaurant er åpen kl. 11 – 16.

Juli (med 2-dagers museumsbillett):

Museet og turistinformasjonen er åpen kl. 10 – 18 med fortellerteateret «Rørvik anno 1909» kl 12:00, 14:00 og kl 16:00

Opplevelsesturen ”En unik tidsreise i sjømathistorien” foregår med båten Sunniva i skjærgården med visning på sjøanlegg/visningssenter for laks og til det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan (egne billetter, men museets formidlingstilbud inngår i prisen) med utgangspunkt fra Norveg flytekai. Dette foregår tirsdager, torsdager og fredager i perioden 26. juni – 3. august. Oppmøte kl. 10.30 for formidling i utstillingen. Avreise med m/s Sunniva kl. 11.00. Turene tar fire timer.

Utenfor sommersesongen er museet åpent mandag – lørdag kl. 11 – 15 for enkeltgjester.

For grupper på bestilling også utenfor ordinær åpningstid hele året.