Namsen – Elvenes dronning – har i flere århundrer vært samlingspunkt for folk og fe som har hatt tilholdssted langs den 145 kilometer lange elva. Det er lang tradisjon med handel langs elva og denne tradisjonen er i ferd med å blomstre opp igjen. Elvelangs Namsen er en reiserute, en rundtur, med  en gruppe aktører som tilbyr et mangfold av opplevelser: både overnatting, kurs, kafé, selskapslokaler, velvære hos Hjertestua, gårdsutsalg, bakeri, garnbutikk, arbeidsklær, bryggeri m.m.

Denne flotte runden rundt Namsen kan gjennomføres med sykkel eller med bil. Du kan velge hvor du vil starte turen da det er bruer for kryssing av elva både i Grong, ved Østduun og ved Ranemsletta. Rundturen Grong  – Ranemsletta – Grong er ca. 48 km.

Jørem ved Namsen

Jenny og Sven Åge Domås bygget opp et lite bakeri og bryggeri i det gamle fjøset sitt på Jørem. På gården dyrker paret økologisk gras og urkorn, og i sommersesongen lever frilandsgris det glad liv i elveskogen.  Her kan du få kjøpt alt fra nystekt brød og søtbakst, lokalt mel, øl fra eget bryggeri, produkter av frilandsgris og en del andre lokale og økologiske produkter. Du kan også overnatte i gjestehuset eller bestille servering.

Namsen Salmon & Train Experience

I det som på folkemunne kalles «laksetoget» over Namsen kan dere ta inn over dere den rolige atmosfæren eller sitte i vognene og se ned på elva der laksen vaker i sommerhalvåret. Her er det også mulig å overnatte i ei sovevogn fra 60 tallet midt over elva.  Namsen Train & Salmon Experience tilbyr i tillegg til laksefiske både matservering, overnatting og mulighet til å ha arrangementer på toget. https://www.nste.no/

Stabburet Madam Meyer (Mælen Gård)

På Mælen gård kan du overnatte i Stabburet Madam Meyer hele året rundt. Med mdoerne standard og sjarmerende antikk stil vil du finne roen, med vakker utsikt over Namsen.  Vertskapet byr på lokal og smamkfull mat til frokost, lunsj og middag hvis man ønsker det. Laksefiske og yogatimer tilbys også.

Leksås gårdsmat

 Leksås Gårdsmat er en gårdsbutikk i Grong med lokal mat fra Namdalen og Trøndelag. De har blant annet egenproduserte kjøttprodukter fra Leksås. Her kan du handle kortreiste matspesialiteter til eget bruk eller i gave til noen du setter pris.  Utvalget i den lille butikken varierer med sesong men du kan hele tiden finne et utvalg av kjøtt, ost, honning, sjokolade, lokalprodusert øl, gaveartikler og flere produkter du ikke finner andre steder.

Felles åpningsdager, åpningstider eller mer informasjon om de enkelte aktørene finner du facebooksiden for Elvelangs Namsen, eller hos hver enkelt aktør.