Namsen – Elvenes dronning – har i flere århundrer vært samlingspunkt for folk og fe som har hatt tilholdssted langs den 145 kilometer lange elva. Det er lang tradisjon med handel langs elva og denne tradisjonen er i ferd med å blomstre opp igjen. Elvelangs Namsen er en reiserute, en rundtur, med  en gruppe aktører som tilbyr et mangfold av opplevelser: både overnatting, kurs, kafé, selskapslokaler, velvære hos Hjertestua, gårdsutsalg, bakeri, garnbutikk, arbeidsklær, bryggeri m.m.

Denne flotte runden rundt Namsen kan gjennomføres med sykkel eller med bil. Du kan velge hvor du vil starte turen da det er bruer for kryssing av elva både i Grong, ved Østduun og ved Ranemsletta. Rundturen Grong  – Ranemsletta – Grong er ca. 48 km.

Strikkeburet – Norges beste garnbutikk

På gården Østduun i Grong er det som 2017 ble kåret til Norges beste garnbutikk av bladet Familien. Strikkeburet er en koselig butikk,  bygd med gammel værslitt fjøspanel, gjenbrukt fra gården. Inne i butikken finner du over 80 sorter garn fra kjente leverandører, knapper, pinner bånd og annet tilbehør. Her får du kjøpt alt du trenger til ditt strikkeprosjekt, og en kopp kaffe du kan nyte i kaffekroken.

Jørem ved Namsen

Jenny og Sven Åge Domås bygget opp et lite bakeri og bryggeri i det gamle fjøset sitt på Jørem. På gården dyrker paret økologisk gras og urkorn, og i sommersesongen lever frilandsgris det glad liv i elveskogen.  Her kan du få kjøpt alt fra nystekt brød og søtbakst, lokalt mel, øl fra eget bryggeri, produkter av frilandsgris og en del andre lokale og økologiske produkter. Du kan også overnatte i gjestehuset eller bestille servering.

«Læmmen» hos Traktorpikene

Traktorpikene Thrine og Ine åpnet sommeren 2020 gårdsbutikken «Læmmen». Her selger de sine populære arbeidsklær for kvinner sammen med en rekke interiørprodukter. I denne sjarmerende gårdsbutikken kan du handle norsk og nordisk design og mange artikler til hus og hjem i landlig stil. De er også forhandler av miljøvennlig kalkmaling.

Namsen Salmon & Train Experience

I det som på folkemunne kalles «laksetoget» over Namsen kan dere ta inn over dere den rolige atmosfæren eller sitte i vognene og se ned på elva der laksen vaker i sommerhalvåret. Her er det også mulig å overnatte i ei sovevogn fra 60 tallet midt over elva.  Namsen Train & Salmon Experience tilbyr i tillegg til laksefiske både matservering, overnatting og mulighet til å ha arrangementer på toget. https://www.nste.no/

Leksås gårdsmat

 Leksås Gårdsmat er en gårdsbutikk i Grong med lokal mat fra Namdalen og Trøndelag. De har blant annet egenproduserte kjøttprodukter fra Leksås. Her kan du handle kortreiste matspesialiteter til eget bruk eller i gave til noen du setter pris.  Utvalget i den lille butikken varierer med sesong men du kan hele tiden finne et utvalg av kjøtt, ost, honning, sjokolade, lokalprodusert øl, gaveartikler og flere produkter du ikke finner andre steder.

Felles åpningsdager, åpningstider eller mer informasjon om de enkelte aktørene finner du facebooksiden for Elvelangs Namsen, eller hos hver enkelt aktør.