I Skrøyvdalen kommer du tett på naturen. Du er utenfor allfarveg, mangler mobildekning og møtes av mektige fossefall, loddrette fjellsider og store innsjøer. Du er midt i elgens rike!

Framme på Salsbruket, finner du et historiske industrimiljø, tuftet på en vel hundreårs lang tremasseindustri og vannkraft.

Kanopadling kompI og omkring Salsbruket finnes det mange muligheter for naturbaserte opplevelser. Opløfjorden har en skjærgård som er veldig flott så her er det å anbefale en tur på fjorden både for å nyte båtlivet og for å fiske. Opløelva er spennende for den som liker å prøve seg på laksen, og i områdene rundt Salsbruket er det mange muligheter for aktive naturelskere, blant annet innlandsfiske, kano-/kjakkpadling og vandring.

Salsbruket er et tettsted i Nærøy kommune, – stedet ligger ved Opløfjorden som er en del av Follafjorden, og er omlag 10 km lang. Fjorden er ideell for sjøfiske. Her kan man få både torsk, sei, makrell, breiflabb og krabbe med mer.

I tillegg kan man fiske i Opløelva, der det tas laks på opp mot 15 kg. Mye av laksen er imidlertid oppdrettslaks. Egne kort selges.

Neste stopp kan være Buøy Gård. Dette tidligere handelsstedet eies og drives fortsatt av Sverdrupfamilien. Her har du kanskje allerede bestilt et gourmetmåltid i den ærverdige hovedbygningen på gården.

 

Turen går videre med ferje til Hofles. Landskapet flater seg ut i et frodig og åpent kulturlandskap.

I Hesthagan og Kjeksvika blir du møtt av kritthvite santstrender og botaniske skjeldenheter, som bl.a. flueblomsten (orkide). Her blir du nok fristet til å ta en dukkert, selv om vanntemperaturen ikke er høy…

Du er nært storhavet Folla, en sterk naturopplevelse i seg selv, uansett vær.