Turforslag: Turer i Bymarka, Namsos
©Bente Snildal

Turforslag: Turer i Bymarka, Namsos

Bymarka i Namsos er et nettverk av godt merkede stier med flere startpunkt og mange flotte turmål, like ved Namsos sentrum. Turene er merket av foreningen Bymarkas Venner. Noen utvalgte turmål i bymarka: Byfjellet Klompen 114 moh. og Klompen paviljong, Svartfjellet 245 moh og Alhusvatnet 109 moh. Det er mulighet for flere rundturer i bymarka.

Det er også mulig å følge skilting fra byens sentrum og opp til Bymarka.

På andre siden av Namsenfjorden er det også flere merkede turmuligheter i Spillumsmarka, f.eks. Spillumsaksa. Parkering ved Spillum Skistadion.

Adkomst:

Parkering ved Namsos Skisenter: Fra FV17 ta av i rundkjøring mot Namsos Sykehus. Fortsett på veien forbi sykehuset til du ser skisenteret på høyre side.

Parkering i Fossbrenna: Fra FV17, ta av i rundkjøringen inn på Kleppavegen. Følg denne rett frem til god parkeringsplass.

Parkering på Bjørum: Fra FV17 ta av nordover inn på Prestegårdsalleen i rundkjøring ved Namdalsmuseet/Coop Prix. Følg denne, ta så av inn til høyre på Prestegårdsstien. Parker ved fotballbanen. Turstiene starter ved venstre side av fotballbanen.

Last ned turbeskrivelse (pdf) her: Turbeskrivelse Bymarka

Du finner flere av turene på ut.no.