Fjellturer og lokale smaksopplevelser i gruvelandsbyen Skorovatn
©Bente Snildal

Fjellturer og lokale smaksopplevelser i gruvelandsbyen Skorovatn

 

Opplev et fargerikt fjellandskap, merkede turstier og lokale smaksperler i fjellandsbyen Skorovatn. Her kan du bli kjent med gruvehistorien, og være tett på naturen. Fjellturer, jakt- og fiske er populære aktiviteter i Skorovatn. 
​​​​​​

Overnatting på fjellet

I Skorovatn og omegn har du flere overnattingsmuligheter. Overnatting i dome hos Glamp Skorovatn en spesiell opplevelse med fantastisk utsikt naturen og over selve Skorovatn. Passer godt som overnatting etter en rundtur i Skorovasfjella. Middag kan bestilles hos Skjenkestova, i gåavstand fra domen.

I området finner du også hytter til leie, som Tabernaklet i Staldvika. Tabernaklet er et spesielt godt utgangspunkt for en tur opp på Skorovasklumpen 935 moh, fra Røyrvik-siden av fjellet. Tabernaklet er også en flott familiehytte for de som ønsker skikkelig hyttekos. På vinteren kan man bestille Scootertransport fra hytta og inn til Skorovatn. 

 

Spis og drikk

I Skorovatn i Namdalen finner du én av Norges mest særegne puber – Skjenkestova. Puben ligger midt på fjellet i naturskjønne omgivelser, og er det perfekte stoppet etter en oppfriskende tur i høstkledde fjellområder.  Middag laget med lokale råvrer kan bestilles, blanta annet diverse spekemat, reingryte og lammegryte. Her – midt på fjellet,  finner du 500 ølsorter fra alle verdens kanter, alt på flaske! I tillegg har Skjenkestova et meget godt utvalg av akevitt og maltwhisky.

Skjenkestova kan også arrangere øl -og akevittsmaking for deg og dine venner, eller din bedrift, ta kontakt for nærmere informasjon. For åpningstider og arrangement, følg Skjenkestova på facebook og heimeside www.skjenkestova.no

Sjekk ut steder i nærheten