Når du reiser i Namdalen har god tid til nære møter med lokal kultur og mat. Du beveger deg i frodige landbruksområder med tradisjonsrike gårder og idylliske omgivelser.

På veien kan du kjøpe mat, håndverk eller landlig interiør i de koselige gårdsbutikkene og landhandleriene du passerer.

Her finner du tips til 7 gårdsbutikker, landhandleri og lokale utsalg som du burde besøke i Namdalen.

1. Jettestuen på Strandval gård

Ved Strandval gård innerst i Arnøyfjorden kan du besøke Jettestuen. I det gamle kufjøset er en av Namdalens mest spennende interiør-og gavebutikker med alt fra vintage møbler og lysestaker til, emaljerte vaskefat, parafinlamper og gamle fat i tre. På sommeren er det åpen kafé  i Ole Strandvahls Landhandel.

2. Gårdsbakeriet på Jørem

Hvem elsker vel ikke en rykende fersk kanelbolle, et godt surdeigsbrød eller ureiste ingredienser? I gårdsbakeriet på Jørem baker Jenny med økologisk mel av gamle kornsorter, dyrket på egen gård. Annenhver fredag kan du kjøpe nystekte bakevarer, mel, produkter fra frilandsgris og andre lokale produkter. Det brygges også øl på gården som kan kjøpes når utsalget har åpent.

3. Matgarasjen hos Dun Gård

Matgarasjen ligger på den idylliske øya Jøa i Namsos. De byr på mat laget fra bunnen av – og så langt det lar seg gjøre med lokale råvarer. I gårdsbutikken selger de blant annet storfekjøtt og grønnsaker, urter og andre spiselige vekster fra egen gård, sammen med spennende varer fra andre produsenter.

4. Leksås Gårdsmat

Tar du av fra E6 ved Grong (mot Namsos) og så første avkjørsel mot høyre vil du se Leksås Gårdsmat, en flott butikk med kortreist og lokal mat. Du kan også handle flotte interiørprodukter i butikken. Åpent flere dager i uken.

5. Kobi-butikken på Foldereid

Kobi-butikken er en sjarmerende landhandel og sommercafé på Foldereid, i lokalene til gamle Foldereid Landhandel. Landhandelen var i drift i nesten 100 år før den ble nedlagt. På Kobi-butikken selges det en rekkke kortreiste og lokale mat- og handverksprodukter. . Eksempelvis  ost fra Litlvea Gård, diverse kjeks og bakevarer, honning,  kjøttprodukter med mer.

6. Landhandleriet på Jøa

På Segelsund på Jøa finner du Landhandleriet, en sjarmerende butikk med litt av hvert til salgs. Kreative Randi selger blant annet egenproduserte såper, krydder og vesker. Egg fra gården hennes, annen lokal mat og kortreiste produkter finner du også i landhandleriet.

7. Gårdsbua ved Holstad Gård

I gårdsbua ved Holstad gård på Namdalseid selger Silje og Carl Sæther kjøttprodukter, skinn og ull fra gammelnorsk spælsau, islandsk bakst og annen lokal mat. Her finner du også en del antikviteter og gjenbruksobjekter.

På utkikk etter mer lokal mat og flere gårdsbutikker/utsalg?

Lokale produsenter selger ofte produktene sine på egen gård eller ved direkte forespørsler. Du finner flere lokale matprodusenter på visitnamdalen.com/servering.