Når du reiser i Namdalen har god tid til nære møter med lokal kultur og mat. Du beveger deg i frodige landbruksområder med tradisjonsrike gårder og idylliske omgivelser.

På veien kan du kjøpe mat, håndverk eller landlig interiør i de koselige gårdsbutikkene og landhandleriene du passerer.

Her finner du tips til 8 gårdsbutikker, landhandleri og lokale utsalg som du burde besøke i Namdalen.

1. Jettestuen på Strandval gård

Ved Strandval gård innerst i Arnøyfjorden kan du besøke Jettestuen. I det gamle kufjøset er en av Namdalens mest spennende interiør-og gavebutikker med alt fra vintage møbler og lysestaker til, emaljerte vaskefat, parafinlamper og gamle fat i tre. På sommeren er det åpen kafé  i Ole Strandvahls Landhandel.

2. Gårdsbakeriet på Jørem

Hvem elsker vel ikke en rykende fersk kanelbolle, et godt surdeigsbrød eller ureiste ingredienser? I gårdsbakeriet på Jørem baker Jenny med økologisk mel av gamle kornsorter, dyrket på egen gård. Annenhver fredag kan du kjøpe nystekte bakevarer, mel, produkter fra frilandsgris og andre lokale produkter. Det brygges også øl på gården som kan kjøpes når utsalget har åpent.

3. «Læmmen» hos Traktorpikene

Traktorpikene (kjent for sine feminine arbeidsklær til kvinner) har åpnet den sjarmerende gårdsbutikken «Læmmen» i i Grong, på sørsiden av Namsen. I landhandelen selges det blant annet klær fra Traktorpikene, interiør fra norske merker, norskprodusert sjokolade og kalkmaling.

4. Leksås Gårdsmat

Tar du av fra E6 ved Grong (mot Namsos) og så første avkjørsel mot høyre vil du se Leksås Gårdsmat, en flott butikk med kortreist og lokal mat. Du kan også handle flotte interiørprodukter i butikken. Åpent flere dager i uken.

5. Strikkeburet

Strikkeburet er en av Norges beste garnbutikker og en perle av en butikk, få minutters kjøring fra E6. På Østduun gård er det gamle fjøset ombygd til en oase for strikkeentusiaster. Åpent hele uken, hele året rundt.

6. Landhandleriet på Jøa

På Segelsund på Jøa finner du Landhandleriet, en sjarmerende butikk med litt av hvert til salgs. Kreative Randi selger blant annet egenproduserte såper, krydder og vesker. Egg fra gården hennes, annen lokal mat og kortreiste produkter finner du også i landhandleriet.

7. Fru L

Fru L startet som gårdscafé og holder nå til i Gjestegården på Jøa. Her har Nina Leirbekk kafé og gjenbruksbutikk med antikke skatter, solide møbler og variert utvalgt.  Åpent hele året.

8. Gårdsbua ved Holstad Gård

I gårdsbua ved Holstad gård på Namdalseid selger Silje og Carl Sæther kjøttprodukter, skinn og ull fra gammelnorsk spælsau, islandsk bakst og annen lokal mat. Her finner du også en del antikviteter og gjenbruksobjekter.

På utkikk etter mer lokal mat og flere gårdsbutikker/utsalg?

Lokale produsenter selger ofte produktene sine på egen gård eller ved direkte forespørsler. Du finner flere lokale matprodusenter på visitnamdalen.com/servering.