Her får du fem tips til aktiv ferie på Leka, geologiøya lengst nord i Trøndelag.

1. Sykle Leka rundt

26 herlige kilometer, først langs grønt kulturlandskap og så gjennom et utrolig månelandskap. Når du sykler Leka rundt kan stoppe ved flere rasteplasser underveis, gå en fottur og lære om historien i området. Du kan leie sykkel til barn og voksne ved Leka Brygge hvis du ikke har med egen. Det er også mulig å leie EL-sykkel.

2. Gå en fottur i geologien

Det er 50 fotturer i Leka kommune, godt merket med skilt. Her vandrer du på jordens indre. Turene varierer i vanskelighetsgrad og på ut.no vil du garantert finne en tur som passer deg og ditt reisefølge. Vi anbefaler spesielt disse turene og turmålene: Støypet og Ørnerovet, Herlaugsløypa, Vattind, Hundøyrån og Lekamøya.

3. Følg ei merket padlerute

Som en av de første plassene i Norge har Leka 18 merkede padleruter, med tilhørende kart. Noen er lange, noen er korte, noen passer nybegynnere og noen passer for erfarne padlere. Til felles har de at de går langs og rundt en fantastisk øy med unikt landskap. Du kan lese mer ved å trykke på artikkelen.

4. Fisk din egen middag

En smak av Leka og lokal mat får du hos serveringsstedene på øya, men ønsker du å fange middagen selv kan du også det. Lei en båt fra Leka brygge eller prøv fiske fra land med stang.

5. Nyt utsikten over kulturlandskapet

På Leka kan du finne reise sakte, men oppleve mer. Skei utvalgte kulturlandskap er et av 22 utvalgte kulturlandskap i Norge med særskilt status på grunn av kulturminnene i området. Fra Skei kan du gå flere forskjellige ruter i kulturlandskapet. Fra utsiktspunktet Ivarshallaren kan du nyte utsikten. Den korte, men naturskjønne turen til utsiktspunktet er tilrettelagt for rullestolbrukere.