Opplev Leka med kajakk! Det er 18 merkede padleløyper rundt Leka, merket etter den nye standarden for merking av padleløyper. 

Opplev Leka med kajakk! Leka kan som et av de første stedene i Norge by på merkede padleruter og padlekart, i henhold til den nye standarden for merking av padleløyper.

Det er 18 merkede padleløyper rundt Leka. Som Norges Geologiske Nasjonalmonument kan Leka by på et unikt landskap og mange vakre steder for landhugg. Skei Utvalgte Kulturlandskap, Herlaugshaugen (tredje største gravhaug fra vikingtid i Norge) og de 50 vandreturene på øya er også verdt å oppleve.

Trykk på bildene for å se kart og lese mer om de forskjellige løypene.

Område: Skei og Skeisnesset

Start og parkering: Skeishavna. Skei er et nasjonalt utvalgt kulturlandskap tilrettelagt for friluftliv og opplevelse. Her er et nett turløyper og mange attraksjoner med fortellinger om natur, kultur-historie, geologi, sagn og eventy. Vi har et sommerbeite for storfe og helårsbeite for sau. Vis hensyn.

 

Område: Leknesøyan og Skeisnesset

Start og parkering: Leknessjøen, ta av fylkesvegen ved Leknes og følg Leknessjøvegen (ca 1,5 km). Et padleeldorado med helt spesiell geologi, grunne sund og langgrunne strender, verneområder og våtmark av nasjonal verdi med rikt fugleliv. Her beiter storfe og småfe. Vis hensyn.

Område: Solsem og Vågan

Start: Solsemsjøen – parkering ved fylkesvegen. Storsellivågen – følg jordbruksveg (Obs, variert underlag) ca 1,5 km fra Solsem, parker ved naustet. Vågsjøen – følg Vågveien ca 1,5 km, parker ved avkjørsel for dyrkamark. Holmer og skjær, langgrunne sandstrender og fine viker. Området byr på spennende padling. På flo sjø kan du padle i mer skjerma farvann fra Solsemvågen og Vågsundet.

Område: Frøvik –  Madsøy

Start og parkering: Kvalsundet (rett ved fylkesvegen). Området byr på spennende og varierte padleopplevelser. Madsøyvågen – alternativ for parkering og «landing» ved høyvann. Fine vandreløyper om du ønsker et avbrekk i padlingen. Her beiter storfe og småfe. Vis hensyn. Hold avstand til landbase for oppdrett.

Området: Bremneset – steinsjøen – Kvaløysjøen

Start og parkering: 500m før Bremneset. Ta av fylkesvegen ved Aune og følg Gjerdevegen (Traktorveg med variert underlag). Steinssjøen er spesielt fint som padle-område ved høyvann. Stort åpent basseng, beskyttet av holmer og skjær, også fint ved lavvann. Stille idyll ved havblikk, og helt vilt når storbølga bryter etter storm. Yndet fotosted i kveldssol og nordlys! Landingsplass ved brygge i nordenden av Steinsjøen.

Område: Leka rundt – 40 km rundtur, 2 dager. 

Todagers tur ved gode værforhold, for erfarne padlere. Start fra Skeishavna, Solsemvågen eller Leknessjøen og følg klokka rundt Lekas kystlinke. Løypa er rød med åpent farvann ved Skeisnesset, Solsemnesset og langs Lekas vestside. Turen krever gode padle-og turferdigheter! Mange fine landingsplasser og teltplasser underveis.


Kilde: www.visitleka.no