VeFoto: Norvegd Kystmuseet i Nord-Trøndelag/Norveg finner man en rekke spennende tilbud, både i Kystkultursenteret Norveg og de øvrige historiske bygningene midt i Rørvik sentrum deriblant Berggården gamle handelssted.

For den som ønsker å vite mer om Berggården og det historiske Rørvik er det verdt å bli med tjenestepiken Pernille Olsdatter Buøy eller selveste Johan Berg på en runde med fortellerteateret «Å friste tilværelsen». Plutselig befinner man seg 100 år tilbake i tid hvor en får innblikk i livet i og rundt handelsstedet Berggården og framveksten av Rørvik som knutepunkt midt i skipsleia. Manuset er skrevet og iscenesatt av Kjellrun Åsgard, en kjent person i teatermiljøet i Vikna. Museet tilbyr også tradisjonell guiding daglig i sommersesongen.

Kystmuseet, Norveg. Foto: Tom GustavsenI kystkultursenteret Norveg gir den permanente utstillinga «Landet med det store havet utenfor» deg de store linjene i vår 10 000 årige historie, fra de første menneskene fulgte isen nordover frem til dagens utfordringer som en av verdens ledende fiskerinasjoner. En del av utstillingen i Norveg er landbasert visningssenter for havbruk og forteller om laksens liv fra den som egg klekkes via livet i laksemerden til den ligger på kokkens bord. Man kan kombinere besøket i visningssenteret med båttur ut til oppdrettsanlegg i sjø tirsdager og torsdager i juli.

I dFoto: Kristian Nesser/Visit Namdalenet fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan ønskes gjester velkommen til å bli bedre kjent med de gamle fiskeritradisjonene på dagsturer eller med overnatting i historiske rorbuer. Nyhet av året er dagsturer hver torsdag i juli fra flytebryggen ved Norveg. På denne turen får man inkludert et besøk i oppdrettsanlegg ved Abelvær. I Restaurant Norveg kan en smake på de lekreste matretter tatt rett fra det store matfatet vi bor i! Her finner du både lunsj- og middagsretter.

Se her for mer informasjon om Kystmuseet Norveg og deres åpningstider.

Åpningstider:

SOMMERSESONG 01.06.-31.08:

Det er utvidet formidlingstilbud med historiske vandringer og fortellerteateret “Rørvik anno 1909″ i sommersesongen.

Juni og august:

Museet og turistinformasjonen samt restauranten (kafé og lunsj) er åpen kl. 10 – 17. Historisk vandring kl. 14.

Juli:

Museet og turistinformasjonen er åpen kl. 10 – 17 med historisk vandring/fortellerteater kl. 12 og kl. 15. Sommerrestauranten er åpen kl. 10 – 21.

Norveg flytebrygge er utgangpunkt Skjærgården med visning på sjøanlegg/visningssenter for laks og Sør-Gjæslingan (egne billetter, men museets formidlingstilbud inngår i prisen): Dette foregår tirsdager, torsdager og fredager i tidsrommet 30. juni – 31. juli kl. 11. Turene tar fire timer.