Grong er et kjent knutepunkt ved E6 med spisesteder, overnattingssteder og  karakteristiske blå broer. Utforsker du Grong er flere skjulte skatter å oppdage. Gårdsbutikker, utsiktspunkter, aktiviteter for barn og aktiviteter for voksne. Her finner du tips til ting å gjøre i Grong hvis du elsker natur.

1.Sykle elvelangs Namsen.

Elvelangs Namsen er ei reiserute og et samarbeid mellom en rekke sjarmerende gårdsbutikker og aktivitets-tilbydere ved Namsen. Sykle fra Grong til Overhalla og tilbake til Grong igjen, med flere stopp underveis på den 48 km lange rundturen. Du kan selvfølgelig også kjøre turen med bil.

Start turen hos Leksås Gårdsmat, her finner en rekke smakfulle lokalmatprodukter. Etter en tur over elva kan du velge å overnatte eller spise (på bestilling) ved laksetoget Namsen Salmon & Train ExperienceJenny på Jørem disker opp med mel av urkorn og nydelige bakverk ca. annenhver fredag hele året rundt.

2. Opplev et mektig fossefall.

Det er flere fosser i de forskjellige elvene i Grong. Noen av disse er lett tilgjengelig med bil eller til fots. Vi nevner blant annet Tømmeråsfossen i Sanddøla, en av Norges mest unike badeplasser. Fiskumfoss (Namsen) og Formofoss (Sanddøla) kan også ses i Grong.

3. Nyt utsikten fra Gløshaugkirka.

Gløshaugkirka er en ærverdig gammel kirke på Gartland, med lang historie som kirkested. Utsikten fra Gløshaugen der kirken står er fantastisk, og må oppleves! Ved kirken begynner også Nordleden, den nordligste av pilegrimsledene i Norge.

4. Test fiskelykken i Namsen eller Bjøra.

Både pasjonerte fiskere og nybegynnere kan teste fiskelykken i Namsen (1. juni – 31. august) eller i Bjøra (15.mai  – 15. august). Her kan du fiske med eller uten guide, alt etter hva som passer deg. Erfarne guider og roere tar deg gjerne med på din første tur til elva hvis du ønsker å lære litt om laksefiske.

5. Gå en fottur i skogen.

Grong har mange merkede stier og fjellturer. Hvorfor ikke ta en rusletur langs Rognsmoen natur- og kultursti?  Langs stien er det tilrettelagt med informasjon om gamle fangstteknikker, gammel bosetting og naturen i området. Hvis du foretrekker en litt lengre fjelltur kan ta turen til Vattatuva litt sør for Harran. Trykk på bildene for å utforske turer i Grong. Du finner også turforslag på ut.no.

6.Prøv hesteridning ved Jørum Gård.

Et besøk på Jørum Gård med nærhet til dyr vil være en lærerik opplevelse uansett alder.  På gården arrangerer de ridehelger og ridekurs gjennom året. Ridelærer og vertskap Tilde gjennomfører også enkelttimer for de som ønsker å prøve hesteridning alene. På Jørum kan hele familien hilse på både hester, kaniner, marsvin, katter, hunder og en minigris ved navn Gisle.

Overnatting i Grong

Det er flere overnattingsmuligheter i Grong, enten du foretrekker hotell, feriehus eller camping.

Trykk på linken her for å finne et overnattingsted  i Grong.