Hyttetur til fjells i Krokhytta
©Ingulfsvann vestre

Hyttetur til fjells i Krokhytta

På Krokhytta i Lierne ligger alt til rette for å lade opp med energi. Det er noe med det å gå tilbake til det ekte og enkle, det får ned tempoet og senker skuldrene.

Du kjenner det på kroppen når du forlater sivilisasjonen og drar inn i fjellet på fjellhyttetur for å høste av vill-energi. For så å komme nyladet tilbake til hverdagen og energien kan porsjoneres ut.

På sommeren starter turen med båttur over Ingulfsvann, så en gåtur på tre kilometer i fjellet med egen bagasje på ryggen. Turen går forbi flere fiskevann. Fremme i hytta er dere midt på fjellet med fjell-svaberg og god tid.

Om Krokhytta

Krokhytta er en jakt og fangst hytte som i generasjoner har huset folket som var i fjellet for matauk. Hytta ligger derfor midt i matfatet av vilt, fisk og bær.Hytta ligger i et villmarksområde der det knapt ferdes folk og det er ingen andre hytter eller infrastruktur i området.

Hytta er ei tradisjonell fjellhytte som er pusset opp. Det er sju senger fordelt på to soverom og i stua. Gode løsninger med kjøleskap og komfyr på gass. Knitter fra vedovnen og selvhenta vann i Kroktjønna. Spisestuebordet har innleggsplater så det er plass til alle til felles måltider. Hund er tillatt.

Dere tar meg egen mat og drikke. Det er mye fisk å få, så om dere vil legge inn litt fiskeinnsats så kan dere beregne å spise ferskfisk. Bålpanne med rist finnes for matlaging ute på verandaen. Både gassbluss og komfyr inne i hytta. Det er mulig å bestille lokalmatkasse til hytta,

 

Sommeren ved Krokhytta: 

Hytteliv med kortspilling, lesing og tid sammen er selvskrevet på fjellhyttetur. Er det godvær er det fint å sitte ute på verandaen.

Fiske med både garn og fiskestang. I tillegg til fiske i Kroktjønna og de to fiskevannene dere går forbi på tur opp, er det en kort gåtur til tre andre fiskevann. Se kart over omårdet her. Det ligger båt med motor til dere i Kroktjønna. 

Utflukter i området rundt hytta gir dere felles opplevelser og aktivitet. Nær hytta er det svaberg en kan grille og nyte livet på, eller en kan ta en topptur til Løysmundklompen. Fra toppen ser dere Gudfjelløya, Norges største ferskvanns-øy. En ser langt inn i Blåfjella og Sjækerfjella Nasjonalpark, se mer om Løysmundklompen her.

Fra 1500,- per døgn. Les mer om sommeren ved Krokhytta og book din hyttetur på www.ingulfsvann-vestre.no/sommer/krokhytta-sommer

 

Vinteren ved Krokhytta:

Vintersesongen på hytta er fra januar til mai. Her får dere god til hytteliv,  aking, skihopp og latter i bakken ved hytta. Scootertransport av dere og utstyret deres kan bestilles en eller begge veier. 

Topptur med randone eller fjellski til Lausmundklompen. Hytta ligger på 650 m.o.h. og toppen av Lausmundklompen ligger på 867 m.o.h. Hytta ligger ved foten av fjellet, så toppturen starter fra hyttedøra.

Isfiske byr på spenning, samhold og felles opplevelser. 21 fiskevann er inkludert, åtte av de ligger nært hytta eller i passe dagstur avstand. Unike fiskevann for røyefiske på vårvinteren. Se på dette kartet for å planlegge utflukter til de fem fiskevannene.

Bålmat ute i lag rundt bålet. Her kan dere få en unik opplevelse av stillhet og ro, dere ser ingen andre hytter eller lys. 

Les mer om vinteren ved Krokhytta og book din hyttetur på www.infulfsvann-vestre.no/vinter/krokhytte-vinter

 

Fasiliteter
  • Klassifisering
    • European Region of Gastronomy

Sjekk ut steder i nærheten